Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Τα «ζιγκ-ζαγκ» των γενναίων της ηθικής.

Το να ασχολείται κανείς με το παραλήρημα του κάθε νοητικά πειραγμένου γερο-ναζί, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χόμπυ για να περνά χαριτωμένα ο ελεύθερος χρόνος. Όταν όμως υιοθετείται τέτοιο παραλήρημα από τη νεολαία ενός κόμματος της Βουλής, κι από φορείς της δικαστικής εξουσίας, φέρνοντας τη χώρα μας ένα βήμα πιο κοντά σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, προσδίδει στο «χαριτωμένο» χόμπυ μας μία πικρή γεύση, και μία αίσθηση χρέους.

Ο λόγος φυσικά για την απομάκρυνση από τις σχολικές βιβλιοθήκες του βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου «Ζιγκ-Ζαγκ στις Νερατζιές», εκδ. Κέδρος (8η έκδοση στα χέρια μου).

Ας δούμε πώς έχουν τα πράγματα.

Πρώτον, ιδού οι θέσεις του Πλεύρη για το βιβλίο, και οι αποδείξεις του:





Δεύτερον, ιδού τα σχόλια των μελών του φόρουμ της ΝΕ.Ο.Σ. :
http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?t=7991&postdays=0&postorder=asc&start=0

Τρίτον, για τη δικαστική απόφαση και τις συνέπειες, ιδού το έξοχο άρθρο του Ροΐδη:
http://roides.wordpress.com/2008/04/15/plev15apr08/

Εάν δεν γνωρίζετε το θέμα, παρακαλείσθε να ανατρέξετε και στις τρεις παραπομπές, προκειμένου να κατανοήσετε τη συνέχεια.

Θα χωρίσω το άρθρο μου σε τρία μέρη. Στο πρώτο, θα εξετάσω τις «αποδείξεις» του Πλεύρη ότι «το βιβλίο είναι ένα πορνογράφημα, ένα χυδαιογράφημα κι ένα διεστραμμένο βιβλίο» (0:49 κ.ε. στο βίντεο). Στο δεύτερο μέρος, θα κάνω σύντομη ανασκόπηση στο ηθικό μεγαλείο του επικριτή Πλεύρη. Τέλος στο τρίτο, θα επισημάνω την ύπαρξη ενός πορνογραφήματος-χυδαιογραφήματος στις σχολικές βιβλιοθήκες, και θα παρακαλούσα τους ηθικούς πατριώτας να φανούν συνεπείς με τον εαυτό τους, και να ζητήσουν την απαγόρευσή του.


ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: Πλεύρης, ο αξιόπιστος ερευνητής.

Έχει τεράστια αξία η κατανόηση πως κάποιες φράσεις, αποκομμένες από το πλαίσιό τους, μπορούν να δώσουν το ανάποδο νόημα. Αυτό φαίνεται να το αντιλαμβάνεται καλά ο Πλεύρης, όχι όμως και οι χάφτες που καταπίνουν αμάσητες τις «αποδείξεις» του.

Λέει λοιπόν για το βιβλίο (1: 50 κ.ε.):

«Έχουμε μία διαστροφή ενός έρωτος, ο οποίος ανεπτύχθη μεταξύ μιας κοπέλας και ενός ψυγείου». Και στη συνέχεια διαβάζει το σχετικό απόσπασμα.

Αν όμως μπει κάποιος στον κόπο να διαβάσει και το βιβλίο, θα καταλάβει εντελώς άλλα. Η Νίνα είναι μία έφηβη ερωτευμένη με έναν συνομίληκο (άνθρωπο!), τον Στέφανο. Στο οικογενειακό καφενείο που δουλεύει, όποτε βρίσκει ευκαιρία πηγαίνει στη βεράντα, πίσω από την κουζίνα (με ψυγείο ;-)) του καφενείου, ονειροπολεί τον έρωτά της και λέει συνέχεια «σ΄αγαπώ». Η σκηνή με το ψυγείο, σωστά τοποθετημένη στο πλαίσιό της, ερμηνεύεται αβίαστα: Το «σ’ αγαπώ» της κοπέλας απευθύνεται στο νεαρό αγόρι, και αγκαλιάζοντας το ψυγείο φαντάζεται πως αγκαλιάζει το αγόρι αυτό (βλ. στο βιβλίο το κεφ. 6, σελ. 74-80).

Διαπίστωση προς έφηβες ερωτοχτυπημένες: Εάν ονειρεύεστε τον αγαπημένο σας, και, αγκαλιάζοντας το μαξιλάρι, φαντάζεστε πως αγκαλιάζετε αυτόν, τότε –κατά Πλεύρη και πιστών αυτού- είστε ανώμαλες διεστραμμένες φετιχίστριες!!!


Πάμε στην άλλη πλευρική «απόδειξη» (2:30 κ.ε.):

Πλεύρης: «Διηγείται [ενν. η συγγραφέας] πόσο υπέροχο πράγμα είναι να είσαι άρρωστος...» κλπ.

Έλα όμως που δεν λέει αυτό!!!

Προσέξτε –λέω- πώς το πλαίσιο αλλάζει το νόημα. Περιγράφει η συγγραφέας μία κοπέλα σε νοσοκομείο, που θέλει να πειράξει, να τσιγκλίσει, να γίνει εκκεντρική με τους ασθενείς που νοσηλεύονται στον ίδιο θάλαμο. Αντιγράφω από το βιβλίο (σελ.18):

« Αυτή τότε [ενν. η κοπέλα] χόντραινε το παιχνίδι. Μπλοφάριζε. Έλεγε πόσο υπέροχο είναι να είσαι άρρωστος...» κλπ.

«Παιχνίδι και μπλόφα» λοιπόν λέει η συγγραφέας, «προτροπές για παιδιά» μάς λέει ο γερο-ψεύτης. Κι ο θαυμασμός για το δικέφαλο πέος ανήκει σε μια κυκλοθυμική κυράτζα, που δεν νομίζω ότι αποτελεί πρότυπο ανθρώπου: «Ένα δικέφαλο πέος, επιτέλους!, είχε ξεσπάσει μια γκαλερίστα κι ύστερα απότομα είχε πέσει σε κατατονία» (σελ. 18),

Οι ίδιες διαστρεβλώσεις και στην «απόδειξη» της μπίρας και του πούτσου (ουάου! σόκιν!). Δεν αποτελεί προτροπή στους μαθητές: «παιδιά μου, σας προτρέπω να περάσετε τη νέα χιλιετία με μία μπίρα και το πουλί στο χέρι», αλλά μάλλον αποτροπή: προσέξτε μην καταντήσετε έτσι!!!


Όσο για τις λέξεις «μαλάκας», «χέσε», «γαμήσου» κλπ., θα παρακαλούσα να βρεθεί ένα παιδί που κλονίστηκε η ψυχική του υγεία, όταν πρωτοδιάβασε (ή άκουσε) αυτές τις λέξεις. Προσοχή! Άλλο να απευθύνονται οι βρισιές σε σένα, και άλλο να μαθαίνεις απλά την ύπαρξη και τη σημασία τους.


Ο Πλεύρης απομόνωσε μερικές εκφράσεις από το πλαίσιό τους, τις ερμήνευσε όπως τον βόλευε, και κατόπιν με αυτή την ερμηνεία χαρακτήρισε ένα ολόκληρο βιβλίο, ότι τάχα είναι γεμάτο από τέτοια (καμία μα καμία σχέση, μπείτε στον κόπο να το διαβάσετε).

Συμβουλή προς τους ΝΕ.Ο.Σ.ίτες: Με το να αποδέχεστε άκριτα τα ψέματα του Πλεύρη, αποδεικνύετε πως τον θεωρείτε αυθεντία (κι ας διαφωνείτε τάχα «σε πολλά»). Ελέγχετε τις πληροφορίες, και μην τις καταπίνετε αμάσητες, δίνοντας κάθε δικαίωμα να σας χαρακτηρίσουν χάφτες και αγαθοβιόληδες, και προσβάλλοντας έτσι (εσείς οι ίδιοι) την αξιοπιστία σας.



ΜΕΡΟΣ Β: Πλεύρης, ο ηθικοδιδάσκαλος του Γένους.

Εάν δεν απατώμαι, το βιβλίο του Πλεύρη «Εβραίοι, όλη η αλήθεια», δεν φέρει σήμα «ακατάλληλον δια ανηλίκους». Ας θαυμάσουμε λοιπόν μερικές παιδαγωγικές συμβουλές, οι οποίες απευθύνονται (προφανώς!) και στους μικρούς μας φίλους.

Αντιγράφω εκλεκτά αποσπάσματα του βιβλίου του, σταχυολογημένα από τον «ιό της Κυριακής» (http://www.iospress.gr/mikro2006/mikro20060715.htm). Εάν πιστεύετε ότι με τη σειρά μου αποκόπτω τις φράσεις από το πλαίσιό τους και αλλάζω το νόημά τους, δεν έχετε παρά να μου το Α-ΠΟ-ΔΕΙ-ΞΕ-ΤΕ κύριοι. Να σας ενημερώσω μόνο πως το βιβλίο το έχω στη διάθεσή μου (σε μορφή pdf, όχι που θα το πλήρωνα κιόλας).

Θαυμάστε ήθος:

o υπουργός προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς ήταν «ένα από τα φωτεινότερα πνεύματα του αιώνος» (σ. 885), ο Χάινριχ Χίμλερ, αρχηγός των Ες Ες, «είχε υψηλόν ήθος» (σ. 871), ο οργανωτής της Νύχτας των Κρυστάλλων και εισηγητής του Ολοκαυτώματος Ράινχαρντ Χάιντριχ υπήρξε «έξοχος άνδρας» (σ. 842), ενώ «οι μεραρχίες των Ες Ες μάχονται με απαράμιλλον ηρωισμόν» (σ. 853). Με δυο λόγια, «τα Ες Ες και μάλιστα τα μάχιμα (τα Βάφεν Ες Ες) υπήρξαν οι ιππόται της σύγχρονης εποχής, ακατάβλητοι πολεμισταί εξ όλων των χωρών της Ευρώπης, οι οποίοι εθυσίασαν την ζωήν στο ιδανικόν μιας Νέας Τάξεως, διά τους πολιτισμένους Λαούς. Στις τάξεις των Ες Ες συγκαταλέγεται το εκλεκτότερον μέρος της Αρίας Φυλής» (σ. 871).
Το μόνο που βρίσκει [ενν. ο Πλεύρης] να τους προσάψει είναι ότι υπήρξαν πολύ φιλάνθρωποι, πολύ ευαίσθητοι και δεν κατάφεραν να εξοντώσουν όλους τους Εβραίους:- «Ο Αδόλφος Χίτλερ κι ο εθνικοσοσιαλισμός στο θέμα των Εβραίων ετοποθετήθησαν με ειλικρίνεια, ευθύτητα και θαρραλέως. Αλλ’ ουδέποτε επρογραμμάτισαν -καλώς ή κακώς- την φυσικήν εξόντωσιν αυτού του εξωευρωπαϊκού λαού» (σ. 503).
- «Κρίμα. (Οι ναζί) έπρεπε να είχαν απαλλάξει την Ευρώπην από την εβραιοσιωνιστικήν παρουσίαν» (σ. 1204). - «Ο Μουσολίνι στα πολλά του λάθη προσέθεσε και το ότι δεν είχε σκοπό να εξοντώσει Εβραίους» (σ. 496)
- «Ο Γκέμπελς επεσήμανε τον ρόλον των Εβραίων στους βομβαρδισμούς πόλεων. Αλλο όπλο των Εβραίων, διά την εξαφάνισιν των Ευρωπαίων υπήρξε η παράτασις του πολέμου, ώστε να επαυξάνη συνεχώς η ολοκληρωτική καταστροφή της Ευρώπης» (σ. 511).
- «Οι Γερμανοί εσέβοντο την πολιτικοστρατιωτικήν ηγεσίαν των ηττηθέντων και ουδέποτε εδολοφόνησαν μαζικώς λαούς με βομβαρδισμούς αμάχων» (σ. 806) [σημ. δική μου: όπως στο Δίστομο π.χ., λαμπρό παράδειγμα ναζιστικής ανωτερότητας!]
- «Ο Χίτλερ απέναντι της Αγγλίας δυστυχώς ετήρησε ιπποτικήν στάσιν» (σ. 826).
- «Ο Χίτλερ υπήρξε εξαιρετικώς ευαίσθητος και εκ χαρακτήρος ηρνείτο να θυσιάση αμάχους, έστω και με αντάλλαγμα τη νίκη. Η ιστορία της ανθρωπότητος θα καταλογίση στον Αδόλφο Χίτλερ τα εξής:
1. Δεν απήλλαξε, ενώ ηδύνατο, την Ευρώπη, από τους Εβραίους.
2. Δεν εχρησιμοποίησε τα ειδικά χημικά όπλα, που μόνο η Γερμανία διέθετε, διά να νικήση» (σ. 882).




Τι υπέροχη καθαρεύουσα, τι ευγενικές λέξεις, ούτε ίχνος βρισιάς! Και πάνω απ’ όλα: τι υψηλά νοήματα!

Εάν λοιπόν τα παιδάκια μάθουν λέξεις όπως «μαλάκας», «γαμώ» κλπ. καταστρέφεται η ψυχική τους υγεία. Αν όμως μάθουν με ωραίες λέξεις για τον «ιπποτισμό» των ναζί, το «λάθος» να μην χρησιμοποιείς χημικά όπλα, και προτρέπονται να μισούν και να βιαιοπραγούν εναντίον όποιου φέρει την ταμπέλα «Εβραίος», τότε χτίζουν μία υγιή προσωπικότητα, και αποτελούν την ελπίδα του τόπου.

Περαστικά σας.


ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: Μάντεψε ποιος!

Αφού οι αγνοί υπερπατριώτες μας κόπτωνται τόσο για τις χυδαιότητες σε βιβλία, τα οποία φθείρουν το πνεύμα και την ψυχή των μαθητών, θα τους παρακαλέσω να φανούν συνεπείς με τον εαυτό τους, και να ζητήσουν επιμόνως την απόσυρση του βιβλίου ενός βλάσφημου συγγραφέα, που τα έργα του βρίθουν χυδαιοτήτων. Πάρτε μερικά πρόστυχα παραδείγματα από το θολοκουλτούρ έργο του:

1) -Γυμνάζομαι, πηδώ κι όταν πηδώ, χτυπούν στο κωλομέρι μου οι φτέρνες.
-Πλούσια τα ελέη στα βυζάκια σου.

2) Κι αν με βιάσει με το στανιό, χωρίς κουνήματα τ’ αρχίδια θα του πρήζω.

3) Μπροστά σου στέκομαι, μα φύλαξε τ’ αρχίδια σου απ’ την κακιά τη σκύλα.

4) Άλλος πηγαίνει σε τσαγκάρη νεαρό και πουτσαρά και τέτοια λέει: «Καλέ τσαγκάρη, το δαχτυλάκι του ποδιού της γυναικούλας μου το τρυφερούλι το σφίγγει το λουρί του πέδιλου. Πέρνα το μεσημέρι, βάλτο στο καλαπόδι, να φαρδύνει» [σημ.: το πιάσατε το υπονοούμενο του πρόστυχου].

5) Αλλά και μεις, γυναίκες, ας γδυθούμε γρήγορα, για να φλομώσει ο τόπος καύλα!

6) Χαρά δε βρίσκω στο φαΐ! Καυλώνω!

7) Αλί μου, χάθηκα! Τι να γαμήσω τώρα; Με γέλασε το πιο καλό κορίτσι. Ποιος θα ταΐσει τούτο το μωρό; Υπάρχει κανάς πούστης; [σημ.: λόγια ενός πατέρα μπροστά στο παιδί του, για τη γυναίκα του (μάνα του παιδιού), και τις καύλες του].




Όσοι συμφωνούν με τον Πλεύρη, να απαιτήσουν τώρα το κάψιμο στην πυρά αυτού του πρόστυχου βιβλίου, και την καταδίκη του συγγραφέα του. Να μάθουν τα παιδιά τι διεφθαρμένος είναι, και να φύγει από κάθε σχολική βιβλιοθήκη, μπας και σωθούν οι αγνές παιδικές ψυχές.

Μα ας ακούσουμε τα λόγια του ίδιου του Πλεύρη (βίντεο: 4:35 κ.ε.):

«Ορίστε με τι ασχολείται το υπουργείο πολιτισμού, και ορίστε τι διδάσκουνε στην Παιδεία. Βάζουνε λοιπόν το άσεμνο, την ανηθικότητα, τη διαστροφή απ’ τη μια μεριά, και από την άλλη ΔΕ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».



Μπουουουουου χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχχαχαχαχαχα
Ααααααααα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
«Δε μαθαίνεις για την Ελλάδα»!Αα! Ααααα! Ααααα χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχα
Χαχαχαχαχαχαχαχ
Σταματήστε ! α χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχα!


Το ποιος είναι ο βρώμικος συγγραφέας, ω ηθικοί πατριώτες, δείτε το στα σχόλια. Επιτρέψτε μου τώρα να συνεχίσω με το γέλιο μου να σας φτύνω το μυαλό!

72 σχόλια:

Νάσος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Σωστά μαντέψατε, πρόκειται για τον αρχαίο ημών ΕΛ θολοκουλτούρ πρόστυχο Αριστοφάνη. Όλα τα αποσπάσματα είναι παρμένα (μόνο) από το έργο του «Λυσιστράτη». Χρησιμοποίησα την (πολύ καλή κατά τη γνώμη μου) μετάφραση του Κ. Γεωργουσόπουλου, από τις εκδόσεις Κάκτος.

Για όσους θέλουν να ελέγξουν την πιστότητα της μετάφρασης με το πρωτότυπο, παραπέμπω σε κάθε απόσπασμα (που χρησιμοποίησα) τον αντίστοιχο στίχο:

1: στ. 82-3
2: στ. 226-7
3: στ. 363
4: στ.414-9
5: στ. 687-8
6: στ.869
7: στ. 952-7

FrapDigo είπε...

Πολύ καλό post, και φυσικά μακάρι να το διαβάσουν όλοι από το φόρουμ της ΝΕΟΣ.

Ειδικά εκείνοι που μέσα στην αγωνία τους να αποκηρύξουν το βιβλίο, βρίζουν χειρότερα, αποδεικνύοντας ότι διαβάζοντας "Πλευράρεστα" βιβλία, βρίζεις χειρότερα.

Ειλικρινά, είναι για λύπηση όλοι. Και φυσικά ο Πλεύρης γνωρίζει πολύ καλά την έννοια της προπαγάνδας, αφού αυτό δίδασκε τα χρόνια της χούντας. Εγώ απλά απορώ αν είναι, κατά βάθος, ευχαριστημένος που αποδέχεται σιωπηρά ότι αυτοί που συμφωνούν μαζί του είναι όσοι δεν είχαν αρκετό μυαλό να ψάξουν λίγο αυτά που λέει.

Όσο για τον Αριστοφάνη...Νάσο, πιστεύω ότι αν ζούσε ο Αριστοφάνης θα τον έσερνε στα δικαστήρια ο Πλεύρης και οι ομοϊδεάτες του.

Κλείνω χιουμοριστικά με μια άσχετη, αλλά μεγάλης σημασίας, φράση του Πλεύρη από το βίδεο: "...εις τας σχολικάς βιβλιοθήκας". Αλήθεια, όταν ο Πλεύρης παραγγέλνει σε ταβέρνα, έτσι μιλάει;

"Ένα κοτόπουλον με ξεροψημένας τας φτερούγας του, έναν ζύθον εις παγωμένον ποτήριν, και μια σαλάταν με τας τομάτας ξεφλουδισμένας".

Eλπίζω να μην του ζητήσουν να επιδείξει την άδεια παραμονής...εις την χώραν.

Νάσος είπε...

lol

Και πού να'πρεπε να δώσει παραγγελιά ... στο "Κουκλάκι":

"Ένα πέος γεμιστόν με κουκουναρόσπορον, και μία μερίδα αιδίων μετά τύρου".

Σοβαρά τώρα, φαντάσου πόσο ηλίθιο θεωρεί το ακροατήριό του, για να είναι σίγουρος ότι δε θα ψάξει κανείς να ελέγξει τις ψευτιές του. Και μιλάμε για χοντροκομμένες ψευτιές. Όντως, αισθητική χούντας.

Και να σκεφτείς δε μπήκα καν στον κόπο να σχολιάσω τον Πλεύρη, όταν από τη μια μάχεται για την ελευθερία του λόγου (του), κι από την άλλη λογοκρίνει άλλους (που δεν είπαν και τίποτα φοβερό). Τρομερή συνέπεια.

Τον Αριστοφάνη, αν ήταν σύγχρονος, θα τον είχαν φάει λάχανο οι εθνικιστές. Τη γλιτώνει, διότι φέρει απλά την ιδιότητα του "αρχαίου Έλληνα".

Υ.Γ. Ρε συ frapdigo, ποιο είναι το βλόγιόν σου;

FrapDigo είπε...

Δε θα φτιάξω blog ποτεεεέ...ε-ποτεεεεεέ...ε-ποτεεεεέ-έ-εεεέ!

Ντεν έκχω μπλόγκ καρντιά μου, εγκώ φράπέδες πίνει κυρίως.

;)

(Η λεξική επαλήθευση που μου βγήκε είναι η λέξη falqona, ελληνιστί φαλκονέρα. Να το προσέξεις αυτό!! :P)

Νάσος είπε...

Δύσκολους γρίφους μου βάζεις κύριε frapdigo. Φεύγω να χτυπήσω μία παγωμένη μπίρα να ξελαμπικάρω, και γυρνώντας θα ερμηνεύσω -ελπίζω- τη λέξη-κλειδί "falqona".

SPY είπε...

κ. Νάσο σας βγάζω ένα ολόκληρο πιλοπωλείο καπέλα.
Απολαυστικότατον, διασκεδαστικότατον και διαφωτιστικότατον.
Έχετε τζανγκλορεπορτιανό αποδεικτικό δαιμόνιο.

ΥΓ
Με βγάλατε από τον κόπο με τις Αριστοφάνειες "ύβρεις".
Είχα σκοπό να τις βγάλω και γω στο σεριάνι για να τις τρίβω κάθε φορά στα μούτρα των εθνικοπατριωτικών θηλαστικών που μιλάνε για ύβρεις στη σάτιρα..

Νάσος είπε...

Και να'ταν μόνο ο Αριστοφάνης, κύριε Σπάει!

Για κάθε εθνικιστική και ηθικίστικη κορώνα που τραβάνε, υπάρχει συνήθως ένας αρχαίος ΕΛ που αντιστοιχεί σε "ανθέλληνα προδότη".

Θα ακολουθήσουν και άλλα παραδείγματα.

Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

pølsemannen είπε...

Εκπληκτικόν πόστιον!

Εγώ όμως θα πάω ένα βήμα παραπέρα:

Για να μάθουν τα παιδιά τι σημαίνει Ελλάδα πρέπει αφού αποσυρθεί το μιαρό πορνογράφημα της κ. Έρσης, να εισαχθεί εις τας σχολικάς βιβλιοθήκας το Ευαγγέλιο της αληθούς γνώσης "Οβριοί όλη η αλήθεια".

Είναι βαριά, είναι βαριά η βούρτσα του γερμανοτσολιά.

Νάσος είπε...

Μη σου πω να καθιερωθεί ως υποχρεωτικό σχολικό μάθημα!

Και με οδηγία του υπουργείου προς στους δασκάλους:

"Εξηγούμε στους μαθητές πως δε χρειάζεται να συμφωνούνε σε όλα,πρέπει να διδαχθούν όμως ότι πρόκειται για ένα εκπληκτικό-αποκαλυπτικό βιβλίο-βόμβα, το οποίο και πρέπει να γίνει το αγαπημένο τους" :Ρ

"Ιδιαίτερη έμφαση δε να δοθεί στην ελληνοπρέπειά του" (όπως σωστά επισήμανες)!

Urfurslaag είπε...

Το (καταπληκτικό) σου αυτό ποστ με βοήθησε να φτιάξω αυτό το βιντεάκι

Θενκς
Ουρφ

Νάσος είπε...

χαίρομαι ιδιαίτερα αν σε βοήθησε Ουρφ, σ' ευχαριστώ κι εγώ για το βιντεάκι σου.

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως αγαπητοί μου, το ζήτημα ΔΕΝ είναι αυτό!

Πριν αρχίσετε τα γνωστά περί ελευθερίας του Τύπου, περί διακίνησης ιδεών, περί δημοκρατίας κλπ,
δώστε χρόνο και διάθεση:

Και τα 3 μέρη της παρουσίασης 'κάνουν ... νερά'

1. Δέχομαι πως τελικά μέσα στο πλαίσιο πιθανόν το νόημα να μην είναι και τόσο σκανδαλώδες.
Ξεχνάτε όμως, πως μιλάμε για σχολικές βιβλιοθήκες. Κάθε παιδί μπορεί να έχει πρόσβαση σ'αυτό το βιβλίο. Στην ευαίσθητη και αδιαμόρφωτη νεανική προσωπικότητα του, τι αντίκτυπο λέτε πως θα έχει? Γιατί μιλάμε για παιδιά, έτσι δεν είναι?
Θα κάτσει ο καθηγητής να του εξηγήσει το 'πλαίσιο', αναλύοντας το φετίχ(!), την μπλόφα(!!) και τις βρισιές?

Πολύ αμφιβάλλω...

2. Μπορεί να μην σας εκφράζει ο Πλεύρης. Δικαίωμά σας!
Τα βιβλία του όμως, δ ε ν κοσμούν (είναι όντως καταπληκτικά, διαβάστε τα!) τις σχολικές βιβλιοθήκες. Γιατί?
Γιατί δεν απευθύνονται σε παιδιά και κανείς δεν τα επέβαλλε στα σχολεία είτε άμεσα, είτε έμμεσα

Ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός...

3. Καλούτσικα τα αποσπάσματα από τον Αριστοφάνη.
Δεν θυμάμαι όμως να τα έχω δει στα σχολικά βιβλία. Μέσα στην ύλη, έτσι?
Γιατί αυτό ΕΙΝΑΙ το θέμα μας.

Δεν είπε κανείς να απαγορευτεί το βιβλίο, ούτε να μην κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία. Για τα σχολεία μιλάμε.

Τέλος, για τις βωμολοχίες, αν μιλάτε έτσι σπίτι σας, δεν με απασχολεί!
ΟΜΩΣ, ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ...
ΓΙΑΤΙ Α Υ Τ Ο ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
FrapDigo είπε...

@"Ανώνυμο": Νερά μπάζουν μόνο αυτά που λες.

1)Για να τα λες αυτά προφανώς δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις το post του Νάσου. Και μάλλον έχεις πολύ καιρό να μιλήσεις με παιδί δημοτικού ή γυμνασίου (εσύ δεν υπήρξες τέτοιος ποτέ; Όσοι έλεγαν "κακές λεξούλες" τότε, ήταν κωλόπαιδα; Αντιθέτως θα έλεγα...τα πραγματικά κωλόπαιδα ήταν αυτά που προσπαθούσαν να μιλούν κόσμια.)

2) Τα βιβλία του Πλεύρη δεν είναι καταπληκτικά, όπως λες. Είναι προπαγανδιστικά, αντικατοπτρίζοντας τη δουλειά που έκανε επί χούντας. Επίσης, μην συγκρίνεις τα βιβλία ψεύδους και μίσους του Πλεύρη με λογοτεχνικά βιβλία, γιατί τότε είναι που μπάζουν τα "επιχειρήματά" σου.

3) Γιατί, "ανώνυμε", μήπως το "Ζίγκ Ζαγκ" ήταν μέσα στην ύλη; Μπάζεις, μπάζεις.

Και, μια και κάνεις τον κόπο να μιλάς για ελευθερία, ελευθερία δεν είναι αυτό που λες: "ΟΜΩΣ, ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ..."

Ελευθερία είναι να υπάρχει το βιβλίο στις σχολικές βιβλιοθήκες, και αν δεν θέλεις εσύ να το διαβάσεις, απλά να μην το παίρνεις. .

Ελευθερία είναι, αν εσύ δεν θέλεις το παιδί σου να "εκτεθεί σε κακές λεξούλες", να του πεις να μην το διαβάσει. Αλλά καλά θα κάνει να μην σε ακούσει, και καλά θα κάνεις κι εσύ να ανοίξεις τα μάτια σου και να πάψεις να τρέφεις αυταπάτες για το πώς μιλούν τα παιδιά, όπως και για το αν αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν κακοί άνθρωποι.

Προφανώς, δεν ζούμε σε ελεύθερη χώρα.

Νάσος είπε...

@ Ανώνυμο 12:36 μμ

Με κάλυψε η απάντηση του Frapdigo.

Να προσθέσω:
1) Καμία αρνητική επίπτωση δε θα έχει στο παιδί(το πολύ πολύ να πει: μούφα βιβλίο). Τα παιδιά δεν είναι τόσο ηλίθια (όσο νομίζεις), για να μην καταλάβουν τι λέει. Και σιγά τα δύσκολα νοήματα του βιβλίου!

2)Τι είπες πως είναι τα βιβλία του Πλεύρη;;; (Δία μου, τι άλλο θ'ακούσω!).

3)"Τέλος, για τις βωμολοχίες, αν μιλάτε έτσι σπίτι σας, δεν με απασχολεί! ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ...
ΓΙΑΤΙ Α Υ Τ Ο ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!"

Στον Αριστοφάνη αναφέρεσαι; :Ρ (λολ)

Α ρε φασίστα Αριστοφάνη, που διέφθειρες τους Αθηναίους!



@ ανώνυμο 1:53 μμ

Διέγραψα το σχόλιό σου, όχι επειδή βρίζεις και μη το δει κανά παιδί, αλλά επειδή προσβάλλεις κάποιον που απλά είπε την άποψή του (κι ας είναι ανόητη), χωρίς να βρίζει κανέναν.


@ FrapDigo

Γεια σου ρε Φραπ (στη Ζούγκλα είδα ότι με "έδωσες" παλιοκαταδότη (λολ) ).

FrapDigo είπε...

@Νάσος: Σε "έδωσα" χωρίς δεύτερη σκέψη, Νάσο Νασόπουλε! Έκανα το καθήκον μου ως Έλλην πατριώτης, γιορτάζοντας έτσι την χθεσινή επέτειο της Επαναστάσεως του '67 (όπου κατέλαβαν την εξουσία οι τελευταίοι μορφωμένοι των Ελλήνων, και έδεσαν την Ελλάδα στο ράντζο, σαν ασθενή που χρειάζεται θεραπείαν, όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει και ο Jago στην Λαπούτα).

Νάσος είπε...

Πολύ γέλιο! Χρόνια πολλά πατριώτες, πάντα τέτοια ωρέ!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν έγινα αντιληπτός.

1. Μπορεί στον προφορικό λόγο, καθημερινά να είμαστε άνετοι, κουλ και να πετάμε και καμιά κοτσάνα άμα λάχει να 'ουμ.

Στον γραπτό λόγο όμως και μάλιστα μιλώντας για χώρους και τρόπους διδασκαλίας, νομίζω πως λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε.

Μιλάμε για τις σχολικές βιβλιοθήκες κι όχι για περιοδικά σε κουρείο, 'ντάξει?

2.Ελευθερία είναι να υπάρχει το βιβλίο στις σχολικές βιβλιοθήκες, και αν δεν θέλεις εσύ να το διαβάσεις, απλά να μην το παίρνεις μας λες.

Τότε να εμπλουτίσουμε τις σχολικές βιβλιοθήκες με

* kama sutra & ταντρικό σεξ
* το αλφαβητάρι των οινοπνευματωδών
* τα νέα του ψαροντούφεκου
* και τα ζώδια μηνός Απριλίου

Τραβά κανείς κα'να ζόρι με τις προτάσεις μου?

Σας χαλεί (ή μήπως, σας χαλνά?) το γεγονός ότι ο ακροδεξιός Πλεύρης κατέθεσε μήνυση κατά του Υπουργείου
και ξύπνησε ο μπολσεβίκος που κρύβετε μέσα σας, έτσι δεν είναι?

Εγώ λέω, για ισορροπία, να βάλουμε και το αρχείο του Ριζοσπάστη ολόκληρο (και όταν λέμε όλο, εννοούμε ΟΛΟ). Εκεί να δεις γλέντια!

3. Πουλάμε μούρη ή μου φαίνεται?

Οι νέοι διδάσκονται την γλώσσα από ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ της ελληνικής γραμματείας ακόμα και μες στο Πανεπιστήμιο!
Έχεις την αίσθηση πως βάζοντας την Λυσιστράτη (όλη) σε μετάφραση Γεωργουσόπουλου στα σχολεία θα επαναληφθεί η Αναγέννηση?

Αν νομίζεις πως δεν ζούμε σε λέφτερη χώρα, τότε δώσε ΕΣΥ στο παιδί σου για να μορφωθεί 'ζιγκ-ζαγκ', σούπερ κατερίνα και πεντχαους.

Στην τελική το βιβλίο τιμήθηκε από το κράτος, ναι, αλλά δεν πήρε βραβείο παιδαγωγικής καινοτομίας (αυτό μας έλειπε!)

Δεν σας αρέσει? Δημοψήφισμα, τότε.
Ή μήπως ΦΟΒΑΣΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

Οι προτασεις σου δεν με χαλαν καθολου το δικο το παιδι θα ηθελα να ειναι τζιμανι και να ξερει τα παντα πανω σε ολα τα θεματα. Αν το δικο σου θα ηθελες να ειναι ενα βοδι και μισο τοτε να το χαιρεσαι και κριμα στο παιδι.

Και το δημοψηφισμα δεκτο!
Αλλα και σε καμια Σουηδια ή Αγγλια ή Γερμανία ή Γαλλια, εκει τι φανταζεσαι οτι θα εβγαζε ενα τετοιο δημοψηφισμα?
Μηπως εκει θα δεχοντουσαν το βιβλιο παμψηφει?
Συγκρινε και τις κοινωνιες αυτων των χωρων με τη δικη μας την τριτοκοσμικη αν δε σου κανει κοπο. Οπου τα παιδια τους ειναι σαινια ενω τα δικα μας δεν ξερουν που παν τα 4, εξαιτιας και μονο των υποαναπτικων συντηρητικων βλαχομπαρμπουτσαλων ηθικολογων σαν την παρτη σου.
Το καλο ειναι οτι περασε η μαγια σας και ψοφατε σιγα σιγα. Μια ηλιθια αναμνηση θα ειστε στο τελος και τιποτα παραπανω.

Νάσος είπε...

@ "Ανώνυμο"

Θα απαντούσα πως έχεις απόλυτο δίκιο (ακολουθώντας μια σοφή ρήση), έχω όμως κέφια απόψε.

1. Για να είσαι τόσο κατηγορηματικά ενάντιος στο βιβλίο, σίγουρα το έχεις διαβάσει (μόνο ένας ηλίθιος θα έβριζε κάτι που αγνοεί).

Το βιβλίο έχει περίπου 260 σελίδες. Ο Πλεύρης μας λέει πως ΟΟΟΛΟ είναι πρόστυχο, τα "στοιχεία" του όμως δε φτάνουν ούτε στη σελ. 100. Για δώσε μου μερικά δείγματα προστυχιάς μετά την 100 σελίδα, και απόδειξέ μου ότι βλάπτουν τις παιδικές ψυχές.

2. Πραγματικά, χάρη στον Πλεύρη ξύπνησε ο Μπολσεβίκος μέσα μου και προδόθηκα. Πού το κατάλαβες; Ο λόγος που ανέβασα το ποστ ήταν όντως προπαγάνδα υπέρ του Ριζοσπάστη στις βιβλιοθήκες. Και του σούπερ-Κατερίνα.

3.Δε είναι ιδέα σου, ομολογώ ότι τον Αριστοφάνη τον παρέθεσα για να πουλήσω μούρη, και τα κατάφερα, κερδίζοντας το θαυμασμό πολλών νεαρών αναγνωστριών. Άξιζε λοιπόν τον κόπο.

Και στην ερώτησή σου

"Έχεις την αίσθηση πως βάζοντας την Λυσιστράτη (όλη) σε μετάφραση Γεωργουσόπουλου στα σχολεία θα επαναληφθεί η Αναγέννηση?"

θα απαντήσω πως "ίσως", πάντως αν λογοκρίνεται θα επαναληφθεί (στα σίγουρα) ο Μεσαίωνας.

Δημοψήφισμα; Δημοψήφισμα!

Μπόλεμος; Μπόλεμος!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά, θα σκίσεις κα'να καλσόν!

Δεν είμαι σίγουρος πως κατάλαβα τον ορισμό της λέξης 'τζιμάνι'

Αν πιστεύεις πως ο γιόκας σου ή η κοράκλα σου μπορεί να ρουφά hoegaarden και να πίνει χασίς με την αταραξία του γνώστη, ενώ παράλληλα θα ελέγχει εγχείρηση ανοικτής καρδιάς κι όλα αυτά πριν συμπληρώσει τα 14 τότε...
προσκυνώ ταπεινά!

Έχετε λύσει προβλήματα χιλιετιών που απασχολούσαν (αόριστος, γιατί έχουμε την λύση, ε? 'ζιγκ-ζαγκ' και καθαρίσαμε!) πολύ φωτισμένα μυαλά σ'όλη την υφήλιο.

Έμμεσα παραδέχεστε ότι ΔΕΝ υπάρχει ελπίδα να κερδίσετε δημοψήφισμα.
Λυπάμαι που σας στεναχωρώ αλλά η δημοκρατία δεν συνεπάγεται και παμψηφεία (εκτός και αν εννοείτε κουμμουνιστικούς 'παράδεισους' όπως Κίνα, Β. Κορέα, Κούβα κλπ)

Αν δεν σας αρέσει εδώ, μπορείτε κάλλιστα να πάτε να ζήσετε εκεί.
Τα εισιτήρια δώρο!

1.Επιπλέον, νομίζω πως το επιχείρημα περί σταχυολόγησης 'μαργαριταριών' από το πρώτο τρίτο του βιβλίου είναι τουλάχιστο αποτυχημένο, για να μην πω αστείο. Άμα η ζημιά( προστυχιά, συγγνώμη!) έχει γίνει στις πρώτες εκατό σελίδες, την να την κάνω την ψυχική ανάταση που προσφέρει στην συνέχεια?

Η αμφισβήτηση της παιδαγωγικής αξίας του βιβλίου δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την λογοτεχνική αξία του βιβλίου. Ένα βιβλίο που έχει αγοραστεί από το Υπουργείο Παιδείας για να βρίσκεται στις σχολικές βιβλιοθήκες, οφείλει να έχει ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ σκοπό -και όχι προστυχιές (ούτε μία, ούτε εκατό), νομίζω?

2. ΟΟΟΟλο το Ριζοσπάστη! (τό'πιασες το υπονοούμενο,ε?)

3.Αγνοείς επιδεικτικά την λογική των προσεκτικά επιλεγμένων αποσπάσματων από αρχαίους, αλλά και σύγχρονους συγγραφείς που διδάσκονται για δεκαετίες στα σχολεία. Δεν σε είδα να διαμαρτύρεσαι για λογοκρισία εκεί!


Λογοκρισία
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Λογοκρισία ονομάζουμε τον έλεγχο του λόγου και άλλων μορφών ανθρώπινης έκφρασης.

Η λογοκρισία υπάρχει σε διάφορες μορφές από τότε που οι άνθρωποι άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Παρ' όλο που είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να παράγει και να λαμβάνει πληροφορίες χωρίς κανέναν περιορισμό, σε καμία χώρα του κόσμου δεν υπάρχει α π ό λ υ τ η ελευθερία έκφρασης (είτε γραπτού είτε προφορικού λόγου). Αντίθετα, κάθε χώρα έχει τους δικούς της νόμους ενάντια στον λίβελλο, την αισχρολογία, τη βλασφημία, την ανταρσία ενάντια στο κράτος, κλπ

FrapDigo είπε...

@Ανώνυμο (22 Απρίλιος 2008 11:23 μμ):

Λες ότι ο γραπτός λόγος απαιτεί σοβαρότητα. Κι εγώ σου απαντώ ότι ένα βιβλίο για νέους, γραμμένο σε χαλαρό στυλ, έχει σοβαρότητα πίσω από τις φαινομενικά "κακές λέξεις".

To ύφος καθορίζεται από το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι. Το επίσης βραβευμένο "Βέρνον, ο Μικρός Θεός" του DBC Pierre, είχε σούπερ βρισίδι μέσα. Για όσους γνωρίζουν, σε πολλά σύγχρονα μυθιστορήματα, η χρήση τέτοιας γλώσσας αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο. Αντικατοπτρίζει, άλλωστε, την ίδια την κοινωνία. Μήπως είσθε παρθενοπιπίτσα σαν τον Πλεύρη;

Ρωτάς : "Τραβά κανείς κα'να ζόρι με τις προτάσεις μου? ", και μετά εξισώνεις το "Ζιγκ Ζαγκ" με ένα σωρό άσχετα πράγματα.

Ναι, τραβάω εγώ ζόρι. Αυτά που λες είναι άσχετα με το βιβλίο, και απλά προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Πουθενά δεν βλέπω πώς από την εισαγωγή του "Ζιγκ Ζαγκ" στις σχολικές βιβλιοθήκες, οδηγούμαστε στην εισαγωγή kama sutra, αστρολογικών περιοδικών κλπ. Μπάζεις λέμε!

"Σας χαλεί (ή μήπως, σας χαλνά?) το γεγονός ότι ο ακροδεξιός Πλεύρης κατέθεσε μήνυση κατά του Υπουργείου
και ξύπνησε ο μπολσεβίκος που κρύβετε μέσα σας, έτσι δεν είναι?"


Όχι, από τον γραφικό γεροναζί δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Το μόνο που μας..."χαλνά", είναι ότι οι βλακείες του Πλεύρη υιοθετήθηκαν από έναν δικαστή. Αλλά τελικά μάθαμε πως το 5σέλιδο που έγραψε για την υπόθεση ο Δημήτρης Γαβαλάς (ο δικαστής), θύμιζε το "ο Αγών μου", στο πιο τσιπουράδικο, και όλα εξηγήθηκαν.

"3. Πουλάμε μούρη ή μου φαίνεται?"

Πουλάτε, αλλά εμείς δεν αγοράζουμε. Έχουμε τη δική μας.

Τί είπες; Δημοψήφισμα; Bring it on!

Να δούμε τί ποσοστό του πληθυσμού είναι οι παρθενοπιπίτσες! Θα καταφέρουμε όμως να διαβαστεί το βιβλίο από όλη την Ελλάδα (γιατί αλλιώς πώς θα γίνει δημοψήφισμα;);

FrapDigo είπε...

"Αν δεν σας αρέσει εδώ, μπορείτε κάλλιστα να πάτε να ζήσετε εκεί.
Τα εισιτήρια δώρο! "


Χαχαχα! Αυτό είναι all-time classic! Τράβα καλύτερα να ζήσεις εσύ στο Ιραν, αν δεν σου αρέσει εδώ.

Ανώνυμος είπε...

*απασχολούσαν (Παρατατικός)

'ντάξει, το είδα!

SPY είπε...

κ. Φραπεδίνγκο ...έλεος.
Βαλθήκατε να μας ξεκάνετε στο γέλιο; :))

Ανώνυμος είπε...

Πιθανώς οι διευρυμένες εμπειρίες της νεολαίας σε τέτοια θέματα καθιστά υποκριτική τη μη διάθεση τέτοιου είδους βιβλίων από τις σχολικές βιβλιοθήκες. Προφανώς με την ίδια λογική, οι διευρυμένες εμπειρίες της νεολαίας σε θέματα μαστούρας ή κατάποσης αλκοόλ καθιστά υποκριτική και τη μη διάθεση ΚΟΚΑΣ ή έστω αθώας και απλής ΜΠΥΡΙΤΣΑΣ και ΤΣΙΓΑΡΩΝ από τα σχολικά κυλικεία.

Το επίμαχο βιβλίο μπορεί πράγματι να είναι λογοτεχνικό αριστούργημα. Ακριβώς όμως όπως ένα εξαιρετικό ΚΡΑΣΙ δεν έχει θέση στο κυλικείο του σχολείου έτσι και το βιβλίο πιθανώς να μην έχει θέση στη σχολική βιβλιοθήκη.


Οκ, μετά από αυτή τη συγκινητική ανάλυση άλλαξα γνώμη και κατάλαβα πόσο στενά αντιμετωπίζω το θέμα.

Προτείνω να προσθέσετε και τον Μεγάλο Ανατολικό του Εμπειρίκου, τον Εραστή της Ντυράς, τη Λολίτα του Ναμπόκοφ, Το καλοκαίρι που χάθηκε στο χειμώνα του Ξανθούλη, το Ερωτική μαθητεία του καθηγητή Κανάι Σιζούκα του Μόρι Ογκάι, το Περσινή αρραβωνιαστικιά της Ζατέλη και το "Οι 120 ημέρες των Σοδόμων" του Σαντ.

Παράλληλα, πιστεύω οτι στα σχολεία θα πρέπει να διδάσκονται τα: "Οι 11.000 βέργες" του Απολλυναίρ, "Η ιστορία του ματιού" του Μπατάϊγ και το American Psycho του Έλλις.
Γιατί; γιατί μου άρεσαν όταν τα διάβασα και θα ήταν και ένα ενδιαφέρων κοινωνικό-εκπαιδευτικό-ψυχολογικό πείραμα.

Προς το παρόν αυτά θυμήθηκα, αλλά μέχρι να εμπλουτίσω τις προτάσεις μου ξεκινήστε με αυτά.

Είναι ότι πρέπει για να αποκτήσουν τα παιδιά μια υγιή οπτική και σχέση με το σεξ και να μην προκληθούν φοβικά σύνδρομα στα ανήλικα, οκ?


Άλλωστε όλοι εσείς οι παραπάνω
"άνετοι" δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να πείτε στο 15 ετών παιδί σας "πετάξου ρε μαλακα στο videoclub να νοικιάσεις την καινούρια τσόντα που έφερε,να δούμε καμια αλλαξοκωλιά να περάσει η ώρα".

Αφού 15 ετών παιδιά και τσόντα έχουν δει και μπινελίκια έχουν ρίξει,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

FrapDigo είπε...

Ανώνυμε, είπαμε: Άλλο οι τσόντες, άλλο τα βιβλία.

Λες το εξής άκυρο: "Το επίμαχο βιβλίο μπορεί πράγματι να είναι λογοτεχνικό αριστούργημα. Ακριβώς όμως όπως ένα εξαιρετικό ΚΡΑΣΙ δεν έχει θέση στο κυλικείο του σχολείου έτσι και το βιβλίο πιθανώς να μην έχει θέση στη σχολική βιβλιοθήκη."

Αλήθεια, μένω έκπληκτος. Έχω ακούσει επιχειρήματα και επιχειρήματα, αλλά λίγα μου χάρισαν τόσο καλό τριπάκι. Νιώθω την ανάγκη να σε φιλοδωρήσω.

Όσο για τα βιβλία που παραθέτεις και το πανέξυπνο σχόλιο για τον μπαμπά που στέλνει το 15χρονο για τσόντες...τί να πώ. Τίποτα παραπάνω από αυτό που λέει η ίδια η Σωτηροπούλου, και το οποίο θα κάνω copy/paste σε όλους όσους μου τα πρήζουν με άκυρες συγκρίσεις του "Ζιγκ Ζαγκ" με τσόντες:

ΔΗΛΩΣΗ Έρσης Σωτηροπούλου

"Δεν πρόκειται να απολογηθώ για το βιβλίο μου. Τα όρια μεταξύ λογοτεχνίας και πορνογραφίας είναι σαφή και εύληπτα, ακόμα και
για τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Αλλά βέβαια η ηθικολογία χρειάζεται το πορνό, διψάει για «αμαρτία», γιατί έτσι μόνο μπορεί
να ορίσει τον εαυτό της."


Έρση Σωτηροπούλου


Κοινώς, ας μην μπερδεύουμε τις πούτσες με τις βρούτσες.

(Σκανδαλίστηκε κανείς με το "πούτσες"; Αν όχι, μπορώ να πω και "δικέφαλες πούτσες".)

FrapDigo είπε...

"Ας μην μπερδεύουμε τις πούτσες με τις βούρτσες", ήθελα να πώ, βεβαίως, βεβαίως.

Δεν μας φταίει σε τίποτα η κ. Μάρθα Βρούτση.

Νάσος είπε...

@ Ανώνυμο

Όλο σου το κατεβατό γυρνάει γύρω από το ίδιο σημείο: ότι το "ζιγκ ζαγκ" είναι ακατάλληλο για παιδιά.

Κι εγώ σου λέω: Α-ΠΟ-ΔΕΙ-ΞΕ ΤΟ . Πες μου ποια είναι η αρνητική επίπτωση στα παιδιά που θα το διαβάσουν. Τι θα πάθουν. Τι κακό λέει το βιβλίο, πέρα από κακές λεξούλες; Άσε που δεν απευθύνεται σε παιδιά, αλλά σε εφήβους (αυτό αρνείσαι πεισματικά να το δεις).


Είπες: "Άμα η ζημιά (προστυχιά, συγγνώμη!) έχει γίνει στις πρώτες εκατό σελίδες, την να την κάνω την ψυχική ανάταση που προσφέρει στην συνέχεια?"

Ποια ακριβώς ζημιά έγινε στις 100 πρώτες; Περιμένω αποδείξεις με στοιχεία. Ελπίζω να μην αναμασήσεις τις ψευτιές του Πλεύρη. Δώσε παράδειγμα (π.χ. στη σελίδα τάδε το βιβλίο προτρέπει ανήλικα παιδιά σε σοδομισμό και βία :Ρ . Να και το σχετικό απόσπασμα).

Θεωρώ δεδομένο πάντα ότι το έχεις διαβάσει το βιβλίο (σωστά;), γι'άυτό το κατακρίνεις τόσο έντονα.


@ FrapDido

Όπως πάντα, καίριος και απολαυστικός. Την ευλογία σου στον καφέ μου!

"το 5σέλιδο που έγραψε για την υπόθεση ο Δημήτρης Γαβαλάς (ο δικαστής), θύμιζε το "ο Αγών μου", στο πιο τσιπουράδικο, και όλα εξηγήθηκαν".

χαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Τς,τς,τς...

Τόση γαλαντομία πια!

Αφού μπήκες στον κόπο να μας 'φιλοδωρήσεις' με δήλωση της Σωτηροπούλου, γιατί δεν την έβαλες όλη?

Τολμάς και λογοκρίνεις ΤΗΝ Συγγραφέα που θα πρέπει να πάρει Νόμπελ , Πούλι-τζερ, Α(γ)ρίων, και ότι άλλο βραβείο κυκλοφορεί στην αγορά?

Για πάμε!

-Παιδιά έχετε;

-Ο γιος μου ο Μάρκελλος είναι ήδη 35 και η κόρη μου η Καρολίνα είναι 22. Η Καρολίνα διάβαζε το βιβλίο ενώ γραφόταν. Θυμάμαι ήμασταν διακοπές με σκάφος στο Ιόνιο, ήταν τότε 13 και ήθελα να δω αν βαριέται. (Ε, αφού το διάβασε χωρίς να βαρεθεί και το ενέκρινε η Καρολίνα, εμάς δεν μας πέφτει λόγος, 'ντάξει? Άντε και στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου!)


-Τα παιδιά πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όλα τα βιβλία;

-Νομίζω ναι. Κατ΄ αρχήν το πρόβλημα δεν είναι τι διαβάζουν, είναι να διαβάζουν. Σε λίγο δεν θα διαβάζει κανείς τίποτα...(Εδώ κολλάει και το ταντρικό σεξ αντάμα με το αλφαβητάρι των οινοπνευματωδών)


-Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ειδικά βιβλία για τα παιδιά;

-Νεανική λογοτεχνία; Εγώ δεν πιστεύω σε αυτό το πράγμα. Δηλαδή τα παιδιά γιατί να μη διαβάσουν κατ΄ ευθείαν Ντοστογιέφσκι; Δεν το καταλαβαίνω. (Μπα, εσύ έτσι ξεκίνησες?)Τα όρια μεταξύ πορνογραφίας και λογοτεχνίας είναι εύληπτα. Αν στέκεται κανείς σε μια κακή λέξη, ένα «γαμώτο» ή «άει γαμήσου», δεν κάνει σωστά.(για το σεξ με την φρυγανιέρα, τουμπεκί η δικιά σου...)


-«Μέγα Ανατολικό»,δηλαδή,πρέπει να διαβάζουν τα παιδιά;

-Αν δεν βαριούνται, γιατί να μη διαβάσουν; Δηλαδή ο φόβος είναι να μην αυνανιστούν με Εμπειρίκο; Καλύτερα να αυνανιστούν (να αυνανιστούν όμως, γιατί αυτό επιθυμείς... Στερημένη!)με Εμπειρίκο παρά με κάτι άλλο... Θα τους μείνουν και δυο δυνατές εικόνες. (να και το kama-sutra!) Οι λέξεις από μόνες τους δεν είναι ούτε καλές ούτε κακές. Η λέξη «μουνί» σκέτη σημαίνει τίποτε; (φυσικά όχι. Εγώ λέω να το φωνάζουμε στην λαική, αντί του 'σκουμπρί')


-Ευτυχώς που δεν πήγατε στο δικαστήριο. Θα υπέφερε ο δικαστής.

-Όλη αυτή η αγωνία για «ηθική διαπαιδαγώγηση» κρύβει μια αρρωστημένη δίψα για οτιδήποτε μοιάζει ή είναι πραγματικά πορνογραφικό. Κατά περίεργο τρόπο, ηθικολογία και πορνογραφία πηγαίνουν χέρι χέρι. Η ηθικολογία χρειάζεται το πορνό και το πορνό συμβαδίζει με τη σαπουνόπερα, σε μια προσπάθεια να ισοπεδωθεί μια σύνθετη πραγματικότητα.
Το θέμα είναι από πού αντλεί τη δύναμη ένας δικαστής,ένας παπάς ή ένας υπουργός και λέει «αυτό το βιβλίο να αποσυρθεί».(υπάρχουν νόμοι madame, αν δεν σας αρέσουν η Κίνα δεν είναι μακριά!)
Ναι, τι είναι όλη αυτή η λύσσα, δηλαδή; Βγήκε ο Πλεύρης στην τηλεόραση και φώναζε για ένα απόσπασμα του βιβλίου που έχει μεγάλη πλάκα. Είναι μια νέα κοπέλα που πεθαίνει και, μέσα σε όλη αυτή την τραγωδία που ζει, έχει μια τρομερή αίσθηση του χιούμορ, δεν τα βλέπει όλα μαύρα και διηγείται ότι μια φορά μέσα στην Εντατική είχε δει ένα δικέφαλο πέος... (τότε μιλάμε για βλακ χιούμορ!) Ε, αυτό τους εξόργισε. Ίσως το «δικέφαλο» τους θύμισε τίποτε άλλο και τους τάραξε (ναι την Μπαοκάρα!), αλλά εγώ πιστεύω ότι ένας συγγραφέας πρέπει να είναι ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ. Χρειάζεται ειρωνεία, χιούμορ και ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ.(Μοντεσσόρι μου, εσυ!)


-Η πρώτη απόφαση του κ.Στυλιανίδη ήταν η απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού.Νομίζετε ότι αυτό έδωσε έναν αέρα στους «βιβλιοφάγους»;

-Ε, το ένα σπρώχνει το άλλο. Ναι, τελικά ίσως όλα αυτά να μην τα ζούσαμε πριν από μερικά χρόνια. Τώρα έχει αρχίσει να φαίνεται ένας βαθύς συντηρητισμός. Άσχετα αν είναι τα βυζιά έξω και χορεύουν τσιφτετέλια στην τηλεόραση. Στο Ίντερνετ μπαίνετε καθόλου;(Ρεσιταλ υποκριτικής: Για τις σχολικές βιβλιοθήκες μιλάμε!) Μήπως όμως είναι ένας νέος τρόπος,κάτι που εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί είμαστε η προηγούμενη γενιά;
ΜySpace, Facebook και τέτοια; Νομίζω ότι είναι μια ψευδαίσθηση σε έναν λαβύρινθο μοναξιάς. Είμαστε δήθεν σε ένα συνεχές πάρτι, ο τάδε έχει 43 φίλους στο Facebook, κόλλα κι εσύ να γίνεις ο 44ος. Ένα φάουλ είναι όλο αυτό. Όλοι διασκεδάζουμε, αλλά εγώ διακρίνω έναν μεγάλο φόβο για την επικοινωνία, για την ερωτική επαφή... (Ελάτε, ελάτε να γίνουμε ένα...)
Δεν ξέρω. Πάντως παλιότερα άκουγες κάτι διαφορετικό, μπορεί να μη συμφωνούσες αλλά άκουγες μια τρέλα, μια φωνή ανεξάρτητη. Σήμερα οι μόνες δυνατές φωνές είναι οι φωνές της Ακροδεξιάς. Αυτές έχουν απήχηση...(δεν ακούγεται δηλαδη ο Αλέξης, ο Αλέκος, η Αλέκα και ο Λάκης? Μα τι λέει? Θα λαλήσουμε εντελώς!)


-Δεν ξέρω αν έχουν μεγαλύτερη απήχηση. Ίσως και να υπερεκπροσωπούνται στα Μέσα;

-Έχουν ένα βήμα, λοιπόν. Τους παίρνουν στα σοβαρά, τους ακούνε, κάνουν ντόρο.(Έχουμε δημοκρατία, είπαμε. Η Κούβα είναι δυό βήματα!) Φαντάζομαι πριν από μερικά χρόνια αυτά θα πέρναγαν στο ντούκου. (Για την χούντα μιλάτε?)


-Πώς είναι να μένεις κοντά στη Μητρόπολη;Τις Κυριακές ξυπνάτε με τις καμπάνες;

-Συνέχεια ακούγονται και είναι από τα λίγα πράγματα που ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΥΝ τον σκύλο... Δεν ξέρω γιατί, αλλά ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ με τις κωδωνοκρουσίες.(Άκου τι βρήκε να πει!)Το ξέρετε ότι τα σκυλιά δεν επιτρέπεται να μπουν σε εκκλησία; (Όλοι, εκτός από σένα που έχεις να πατήσεις από τότε που βαφτίστηκες, αν βαφτίστηκες...) Πάντρευα έναν φίλο στην Τήνο, σε ένα πολύ μικρό εκκλησάκι, και από μια τρύπα προσπαθούσε να μπει ένα σκυλί και του φωνάζανε «ξουτ! ουστ!». Δεν ήξερα ότι δεν επιτρέπονται τα σκυλιά.(Τα ιγκουάνα αιτούνται επανεξέταση!)
Φαντάζομαι ισχύει για όλα τα ζώα...(Διάνοια!) Πώς γίνεται όμως να έχω μια εικόνα με γάτες να κυκλοφορούν ανάμεσα στους πιστούς; Φαντασία μου είναι; Μια γάτα να λιάζεται, να μπαίνει, να βγαίνει...(από τα ληγμένα θά'ναι, μην δίνεις σημασία..)



Τα πειραματάκια με τα παιδιά σας, σπίτι σας. Δώστε τους ότι ζητάνε, αν το επιθυμείτε.
Το βιβλίο-σταθμός κυκλοφορεί και συναρπάζει. Αγοράστε το & κάντε το ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο τους αν έτσι γουστάρετε.

Όμως σαν φορολογούμενος πολίτης ζητάω να έχω λόγο για τα λεφτά που δίνω. Δεν επιθυμώ να μου ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ στις σχολικές βιβλιοθήκες, γκε-γκε?

Φιλούμπες

Νάσος είπε...

@ "Ανώνυμο"

Είπες: "για το σεξ με την φρυγανιέρα, τουμπεκί η δικιά σου..."

Δεν ήταν φρυγανιέρα, ήταν ψυγείο (δυο μέτρα μπόι!). Και δεν έγινε σεξ, στο καμάκι μείνανε.

Και καλά να μην προσέχεις τι λέω εγώ, αλλά να μην προσέχεις ούτε τον Πλεύρη; Τς τς τς τς.

Κατα τ΄άλλα, λες , λες, λες, και τίποτα δεν λες.

Θα σε ρώταγα πάλι αν διάβασες το βιβλίο, και να μου παραθέσεις αυτούσια αποσπάσματα, και να μου πεις τι λογής τραύματα θα δημιουργηθούν στις παιδικές ψυχές, αλλά άστο, δεν πειράζει.

Νάσος είπε...

Σημείωση: Το "λες λες" πάει στα σχόλιά σου, όχι στη Σωτηροπούλου. Αν πιστεύεις ότι την "τάπωσες", εγώ πάω πάσο.

FrapDigo είπε...

Άσε βρε τις φιλούμπες! Δεν κοιτάς καλύτερα που αντί να πεις κάτι επί του θέματος αρκέστηκες στο να κάνεις έναν κρύο σχολιασμό πάνω στην συνέντευξη της Σωτηροπούλου, και να ξαναπείς τα ίδια άκυρα που έλεγες και πριν;

Δεν την παρέθεσα όλη τη συνέντευξη, πανέξυπνε ανώνυμε με το τρομερό χιούμορ, γιατί, όπως είπα, "παραθέτω αυτό που λέει η ίδια η Σωτηροπούλου για το θέμα" στο οποίο σου απαντούσα (του παραλληλισμού του βιβλίου της με πορνογράφημα).

Τα σχόλιά σου στην συνέντευξη της Σωτηροπούλου ήταν χειρότερα και από Πλευρικό "χιούμορ". Τα επιχειρήματά σου είναι πιο αστεία, μείνε σε αυτά.

Επίσης, λες: "Τα πειραματάκια με τα παιδιά σας, σπίτι σας."

Όοοοοχι φίλε μου. Εσύ να κάνεις σπίτι σου τις παρθενοπιπίτσικες λογοκρισίες. Και αν δεν γουστάρεις ελευθερία, τράβα στο Ιράν, όπως σου είπα. Δεν είναι ανάγκη να μας το κάνετε εδώ Ιράν.

SPY είπε...

@Να.σος
"Κατα τ΄άλλα, λες , λες, λες, και τίποτα δεν λες."

Μάλλον περί επιδημίας θα πρόκειται κ. Νάσο.
Συνέχεια από τους ίδιους τα ίδια κούφια λογίδρια.
Όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.
Η ιντερνετική συντηρητική αυτοκρατορία των κούφιων λογιδρίων.

Νάσος είπε...

Μου κάνει τρομερή εντύπωση κ. Spy, κυρίως από σχόλια που βλέπω στο δικό σας βλογ, η θρησκευτική προσήλωση ατόμων σε λανθασμένες πεποιθήσεις, ακόμα κι αν τους τρίψεις την αλήθεια στα μούτρα. Δε μιλάμε για ανθρώπινα λάθη, παρεξηγήσεις, αμφιβολίες κλπ, αλλά για φανατισμό γηπεδικού χαρακτήρα.

Ως προς την επιδημία αυτή όμως είμαι λίγο απαισιόδοξος, κι έχει κατά τη γνώμη μου χτυπήσει περισσότερους από όσους φανταζόμαστε.

Αν π.χ. αληθεύουν οι δημοσκοπήσεις για αύξηση ποσοστών της ΝΔ μόνο λόγω σκοπιανού, τότε πολλά μέλη του "μέσου ψηφοφόρου" θα πρέπει να σκέφτονται με τη λογική "δεν πειράζει που το κράτος με πηδάει, αρκεί να πηδάει και τους γειτονικούς λαούς".

Η βλακεία συμφέρει (την εξουσία).

FrapDigo είπε...

@Νάσος: πολλά μέλη του "μέσου ψηφοφόρου" θα πρέπει να σκέφτονται με τη λογική "δεν πειράζει που το κράτος με πηδάει, αρκεί να πηδάει και τους γειτονικούς λαούς".

Μα φυσικά! Αυτό δεν έλεγε ολόκληρο το "1984" του Orwell; Υπήρχαν 3 "υπερκράτη", τα οποία βρίσκονταν σε συνεχή πλασματικό πόλεμο, αλλάζοντας κάθε λίγο συμμαχίες και έχθρες. Συνέπεια: οι άνθρωποι κάθονταν στα αυγά τους ότι και αν τους έκανε το κράτος, απλά γιατί φοβούνταν. Την ίδια στιγμή, οι αρχηγοί των κρατών ήταν πρώτοι κολλητοί.

Αυτό δεν γίνεται και στην πραγματικότητα; Τσεκάρετε όλοι την ταινία "Canadian Bacon" του Michael Moore. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στην ταινία, τα πηγαίνει σκατά με τη διαχείριση της χώρας του. Αλλά ο ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει, οπότε δεν ξέρει πού να ρίξει το φταίξιμο για να αποπροσανατολίσει τη γνώμη του λαού του. Οπότε, μη έχοντας απειλητικούς γείτονες ή κάτι ανάλογο, βασίζεται σε μια χούφτα υπερ-πατριώτες rednecks (σας θυμίζει τίποτα;), για να... πείσει όλη τη χώρα του ότι απειλούνται από τον ... Καναδά! Τρελό γέλιο.

Ανώνυμος είπε...

"ο πυρετός φτιάχνει την καλύτερη μαστούρα".



Πολύ φασαρία για την απόφαση του δικαστηρίου να αποσυρθεί το "βιβλίο" της Έρση Σωτηροπούλου "Ζιγκ-Ζαγκ...." από τις σχολικές βιβλιοθήκες κατόπιν μήνυσης του κ. Κ. Πλεύρη.

Όλη η αριστερά καμαρίλα ξεσηκώθηκε ουρλιάζοντας λογοκρισία. Φωνακλάδικη σαν υστερική πουτάνα, αφήνοντας στριγκλιές προσπαθεί να μας πείσει ότι η ελευθερία του λόγου και της καλλιτεχνική έκφρασης απειλείται. Εδώ γελάνε. Ο Πέτρος Μαρκάκης επιδοτούμενος πρόεδρος του δ.σ. του ΕΚΕΒΙ είναι λαλίστατος ως προς τις ανοησίες που εκτοξεύει΄αλλά δεν μπορεί να δει πέρα από την μύτη του. ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει: "Όταν ένας δικαστής φτάνει στο σημείο μέσα σε μία απόφαση να κάνει ακόμη και υποδείξεις παιδαγωγικού χαρακτήρα με σφαλιάρες, δεν θα πρέπει να απορεί κανείς που δίνει εντός εισαγωγικών σφαλιάρα σ' ένα βιβλίο που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος". Τιμήθηκε με κρατικό βραβείο σιγά μη στάξει η ουρά του ποντικού ή ακόμη καλύτερα, για να μπούμε και στο πνεύμα της συγγραφέας, χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Τα κρατικά βραβεία, όπως όλοι οι φωνακλάδες γνωρίζουν πολύ καλά, είναι γεμάτα αγκυλώσεις, διαπλοκές, παραιτήσεις, μαγειρέματα,κάστες, κύκλους, κλίκες και επετηρίδα! Σήμερα η δική μου σειρά αύριο η δικιά σου και πάει λέγοντας.
Ο δε ανεκδιήγητος Δημήτρης Χριστόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, μιλάει για λογοκρισία προσπαθώντας να βάλει στο ίδιο τσουβάλι τονΠλεύρη με την Έρση. Ο κ. Πλευρης δικάστηκε και καταδικάστηκε για την ελευθερία του λόγου. Η Έρση δεν καταδικάστηκε για την ελευθερία της καλλιτεχνικής δημιουργίας της. Δεν απαγορεύτηκε στην μανδαμ να ρίχνει στο χαρτί τα αποξέσματα των εντέρων της, τις εκκρίσεις του μουνιού της. Αν της αρέσει να ονειρεύται διπλοκέφαλες ψωλές σωματεμπορίστικες είναι απόλυτο δικαίωμα της. Μπορεί να θέλει να βλέπει τον εαυτό της "καρφωμένο απο τα καυλιά σαν πεταλούδα" και όλες τις τρύπες της μπουκωμένες και αυτό όμορφο και δεχτό. Απλά και σταράτα δεν είναι δυνατό τα λεφτά του Έλληνα φορολογουμένου να επιδοτούν τις σεξουαλικές φαντασιώσεις που τροφοδοτούν τους αυνανισμούς της οποιασδήποτε ανοργασμικής αριστερής Σταχτοπούτας που μισεί τον εαυτό της και την κοινωνία.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Πλεύρη. Με την αγωγή του μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε την κατάντια της προοδευτικής διανόησης. Από τους γίγαντες Βάρναλη, Ρίτσο και τόσους άλλους, ξέπεσε στα εξογκωμένα από την ασέλγεια και το πολύ φαϊ πισινά της νεοταξίτικης αριστεράς, που φαντασιώνεται και ελπίζει για τον πολλαπλό οργασμό. Μίας αριστεράς που βγάζει την κιλότα της και πέφτει στα τέσσερα για να δεχθεί το ορθωμένο καυλί της Νέες Τάξης και βλέπει το χύσι να κυλάει από το μουνί της περιμένοντας να της δώσει το χαρτομάντιλο για να σκουπιστεί και μετά να αφήσει διακριτικά την αμοιβή, για τις καλές υπηρεσίες, στο κομοδίνο. Ξύλινη μαριονέττα που αφήνεις να πέσει κατάχαμα, με χέρια και πόδια ανοιχτά, άκαμπτα, ανίκανη να κινηθεί μόνη της.

Κάποτε τα παιδιά διάβαζαν Λουντέμη και ονειρευόντουσαν ένα καλύτερο κόσμο. Σήμερα τα παιδιά, τα θέλουνε να διαβάζουνε Ζιγκ-Ζαγκ και να αναρωτιούνται γιατί "ο πυρετός φτιάχνει την καλύτερη μαστούρα".

FrapDigo είπε...

Ο πολύς Ανώνυμος (1 Μάϊος 2008 11:55 μμ) είπε τα παρακάτω σοφά λόγια:

"Φωνακλάδικη σαν υστερική πουτάνα"

"Δεν απαγορεύτηκε στην μανδαμ να ρίχνει στο χαρτί τα αποξέσματα των εντέρων της, τις εκκρίσεις του μουνιού της. Αν της αρέσει να ονειρεύται διπλοκέφαλες ψωλές σωματεμπορίστικες είναι απόλυτο δικαίωμα της. Μπορεί να θέλει να βλέπει τον εαυτό της "καρφωμένο απο τα καυλιά σαν πεταλούδα" και όλες τις τρύπες της μπουκωμένες και αυτό όμορφο και δεχτό."

"τροφοδοτούν τους αυνανισμούς της οποιασδήποτε ανοργασμικής αριστερής Σταχτοπούτας που μισεί τον εαυτό της και την κοινωνία."

"Μίας αριστεράς που βγάζει την κιλότα της και πέφτει στα τέσσερα για να δεχθεί το ορθωμένο καυλί της Νέες Τάξης και βλέπει το χύσι να κυλάει από το μουνί της περιμένοντας να της δώσει το χαρτομάντιλο για να σκουπιστεί και μετά να αφήσει διακριτικά την αμοιβή, για τις καλές υπηρεσίες, στο κομοδίνο."



Τα όμορφα αυτά λόγια αποδεικνύουν ότι η καταδίκη του "Ζιγκ Ζαγκ", για κακές λεξούλες, προέρχεται από άτομα καλοσυνάτα, ηθικά, των οποίων το στόμα στάζει μέλι, αφού οι ίδιοι ποτέ δεν διάβασαν βιβλίο με κακές λεξούλες.

Ήξεραν, δε, πάντα ότι το πουλάκι τους είναι μόνο για "πιπί", και όχι για πρόστυχα πράματα του διαβόλου. Και σίγουρα δεν είναι δικέφαλο.

Αχ Ανώνυμε! Πιπέρι, ανώνυμε! Πιπεράκι θα σου βάλω, και εγώ και ο γερο-ναζί ο Πλεύρης!

Ναι στην απομάκρυνση του "Ζιγκ Ζαγκ" από τις σχολικές βιβλιοθήκες! Μόνο έτσι θα γίνουν όλα τα παιδάκια σαν τον Κ.Πλεύρη και τους υποστηρικτές του, και θα μπορούν να αρθρώνουν όμορφα το λόγο, όπως ο ανώνυμος!

Α, ανώνυμε, λες ότι ο Πλεύρης δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις απόψεις του. Ξέρεις όμως ότι λες ψέματα, έτσι;

Ο Πλεύρης καταδικάστηκε για ένα προπαγανδιστικό βιβλίο που έγραψε, στο οποίο κηρύττει το μίσος και προτρέπει σε βία, χησιμοποιώντας φράσεις ανήκουστες. Αυτά δεν είναι απόψεις, αυτά είναι γκρίνια.

Αυτά, βέβαια, που λες εσύ, Ανώνυμε Προπαγανδιστά, χωρίζονται σε γελοιότητες και ψέματα, με μια ροπή προς το δεύτερο, γιατί αλλιώς θα ήσουν και λίγο ενδιαφέρων.

Την καλησπέρα μου :)

Νάσος είπε...

χαχαχαχαχαχαχα

τι γέλιο που έχεις ρε "ανώνυμε"!!!

Ο Λουντέμης ενέπνευσε το παραλήρημά σου και τις ποιητικές εικόνες; Κι εγώ όταν ήμουν μπάκουρος, "Λουντέμη" έβλεπα, συγγνώμη, διάβαζα ήθελα να πω!

Έτσι, βρίσε την άτιμη την Έρση μπας και καταλάβει ότι η βρισιά είναι κακό πράγμα!

Δίδαξέ μας το ήθος του Βάρναλη!
Την αγωγή του θεού (τι θεού! ημίθεου και βάλε!) Πλεύρη!


Υ.Γ. Κρίμα ρε γαμώτο, έγραψα αυτό το ποστ ελπίζοντας σε έναν αντίλογο της προκοπής, κι αντ' αυτού, διαβάζω σχόλια που συνοδεύονται με πατατάκια!

Νάσος είπε...

Γεια σου ρε Φραπ :)

FrapDigo είπε...

Γειά σ' και σένα Νάσο μ'! Τέτοια ώρα καφέ πίνουν μόνο οι ανώμαλοι σαν εμένα, οπότε την ευλογία μου στον ζύθον σου! Αν δεν πίνεις, άνοιξε έναν και τσούγκρισε με την οθόνη (cyber-ζυθοποσία).

;)

Νάσος είπε...

Μετά τα ούζα, δε με χαλάει μια μπυρίτσα!

*κλινγκ* (ήχος πρόσκρουσης κουτιού σε οθόνη)

Eleni είπε...

Μην ξεχάσετε να υπογράψετε το κείμενο του περιοδικού Δέκατα προς το υπουργείο Παιδείας να μη θάψει το θέμα:

http://elan-weblog.blogspot.com/2008/05/blog-post_03.html
http://elan-weblog.blogspot.com/2008/04/blog-post_30.html
http://elan-weblog.blogspot.com/2007/12/blog-post.html

(Στον τελευταίο σύνδεσμο διαβάζετε τη μετάφραση μου σταισπανικά ακριβώς αυτού του δικέφαλου αποσπάσματος που παρερμηνεύει επίτηδες ο Κ. Πλεύρης).

Εδώ οι υπογραφές:
http://www.gopetition.com/petitions/restore-freedom-of-artistic-creation-and-education-greece/signatures.html

Eleni είπε...

Ο σύνδεσμος κόπηκε

restore-freedom-of-artistic-creation-and-education-greece/signatures.html

Θέλω να εστιάσω την προσοχή των ανωνύμων να διαβάσουν πρώτα το βιβλίο και μετά να κρίνουν. Οι συνεντεύξεις και δηλώσεις της Σωτηροπούλου δεν είναι αυτές που βρίσκονται στις βιβλιοθήκες, αλλά ένα βιβλίο που δεν είναι χυδαίο ούτε πορνογραφικό.

Νάσος είπε...

Κα Ελένη ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες (και ζητώ συγγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω).

Δαλασσηνoς είπε...

Ωραία τα λέτε όλοι σας. Σκουπιστίτε τώρα και πάμε για άλλα. Το Γκαμιάνι ή οι Γαμιάδες, είναι πολυ καλό, αλλα μιας και δεν υπάρχει η λέξη μουνι θα είναι κομμάτι δυσκολο΄...

Ανώνυμος είπε...

"ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΩ"..ΧΑΧΑΧΑ

Νάσος είπε...

@ Δαλασσηνος

Ποιοι είναι αυτοί, κύριε Δαλασσηνε; Ή μάλλον, ποιοι απ' όλους;

Γιατί έχουμε και πολλούς που αυτοαποκαλούνται έτσι.


@ Σωτηροπούλου Ε.

Ωωωωω μανδάμ Έρση, τι τιμή να επισκεφθείτε το τσαρδί μου!

Κι εγώ σας αγαπώ!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό post!!! Τα συγχαρητήριά μου! ;)

Ανώνυμος είπε...

Αφού η κ. Σωτηροπούλου είναι τόσο super wow(και βραβευμένη, ντε!) γιατί δεν βάζουμε κι άλλα βιβλία της στις σχολικές βιβλιοθήκες?


* Το «Διακοπές χωρίς πτώμα» ?

Η ιστορία του βιβλίου, αν υπάρχει, είναι πολύ ισχνή. Μια νεαρή γυναίκα, η Σάρα, πηγαίνει για θερινές διακοπές στο σπίτι μιας φίλης της και τελικά σκοτώνει το παιδί της. Η ηρωίδα με μια τρέχουσα δηλητηριώδη γλώσσα καταγράφει τις μύχιες υποσυνείδητες και συνειδητές απωθήσεις προς τα περιβάλλοντα πρόσωπα και πράγματα. Αρνούμενη το γυναικείο προορισμό της, αποστρέφοντας το πρόσωπό από την ιερή μητρότητα, αναζητώντας την τρυφερότητα μιας φευγαλέας αγάπης που υπόσχεται, ίσως, ένα ευγενικό τυχαίο ανδρικό πρόσωπο, επιδίδεται σε γελοίες θανατηφόρες σεξουαλικές εμπειρίες ή σε μοναχικούς αυτοερωτισμούς, σκοτώνοντας σαδιστικά το αρχέτυπο της γυναικείας υπόστασης. Με μίσος προς την μητέρα που τη γέννησε, καταστρέφει οποιοδήποτε κανάλι επικοινωνίας μαζί της και με την ίδια αποστροφή αναζητεί και δολοφονεί το παιδί που ουσιαστικά είναι η ίδια, σαν μια πράξη εκδίκησης, σαν μια πράξη παιδοκτονίας όμοια μ' εκείνη της Μήδειας που αρνείται τη ζωή έτσι όπως έχει καταντήσει.


* Το "εορταστικό τριήμερο στα Γιάννενα" ??

Ο τίτλος του αφηγήματος στεγάζει μια ιστορία που εκτυλίσσεται το τριήμερο 27, 28, 29 Οκτωβρίου. Μια γυναίκα που πλένει πιάτα σ' ένα μικρό εστιατόριο στο δρόμο Αγρινίου Ιωαννίνων δέχεται την πρόταση ενός περαστικού άντρα, οδηγού κάποιου αυτοκινήτου για μια τριήμερη βόλτα στα Γιάννενα. Στο ξενοδοχείο που θα καταλύσουν αρχίζει ο εφιάλτης. Εκεί συμβαίνουν πλείστα αντιεορταστικά. Ο άντρας, θα αποποιηθεί την ερωτική προσφορά της γυναίκας, είναι κρυψίνους, κυκλοθυμικός, βίαιος, φιγούρα του σύγχρονου άγχους ενώ εκείνη είναι μια ακαταστάλαχτη ύπαρξη που δεν μπορεί να προσδιορίσει τι την ευχαριστεί και τι την τρομάζει. Θα βγει μια στιγμή έξω αλλά στην επιστροφή ο οδηγός την αρπάζει, την κλείνει στην τουαλέτα όπου ζει ή ονειρεύεται μια κόλαση, την τιμωρία της για την έξοδο στην πόλη. Όσα ζει τώρα είναι απροσδιόριστα και νεφελώδη. Είναι οδύνη μαζί κι αναμονή ηδονής… Τη δεύτερη μέρα, τη μέρα της γιορτής το πηχτό γκρίζο σάλιο που εκκρίνει κάποιο όργανό του, θα φυλακίσει τη γυναίκα σ' ένα στεγνό, χωμάτινο νάρθηκα. Την Τρίτη μέρα ο άντρας θα τραφεί με τις σάρκες της γυναίκας



*Την "Φάρσα" ???

Η «Φάρσα» είναι το μανιφέστο της επαναστατημένης γυναίκας - επαναστατημένη στο μέτρο που ο άντρας είναι ακόμα ο απόλυτος άρχων, που κρατάει τα ηνία, αφού δεν έχει εκλείψει η βασιλεία του ούτε στους ουρανούς, ούτε επί της γης. Η ευρωπαία γυναίκα ζει ακόμα αυτή τη μεσαιωνική φαντασίωση της απόλυτης εξουσίας, μια εξουσία που συμβολίζεται από τον Φαλλό ως αντιπρόσωπο της δύναμης του αρσενικού στοιχείου. Η επαναστατική πράξη συνίσταται στην υπονόμευση αυτής της δύναμης με τη γελοιοποίησή της, την καταβαράθρωσή της με το γέλιο. Τουλάχιστον αυτό είναι το σύστημα της φάρσας που υποδηλώνει και ο τίτλος. Μ' ένα σμπάρο χτυπιούνται συλλογικά η σοβαροφάνεια, η αξιοπρέπεια, τα αξιώματα, η γραφειοκρατική νοοτροπία , ο στόμφος και άλλα παρόμοια στομφώδη και συν τοις άλλοις αυτή καθεαυτή η φυσιολογική ανδρικότητα που γίνεται το παίγνιο ενός τηλεφωνικού αγώνα που καταλήγει σε μια παροδική τηλεφωνική συνουσία στην οποία συμμετέχει σύσσωμο το έθνος με την ιστορία του, ηρωικά πραγματοποιημένη στο κενό.



*το «Δαμάζοντας το κτήνος» ????


Ο ήρωας, ο Άρης, πενηντάρης, σύμβουλος υπουργού και κομματικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, τέως αριστερός και με συμμετοχή στην αντίσταση κατά της δικτατορίας, ζει στο πολυτελές σπίτι του στα βόρεια προάστια με τη γυναίκα του και το νεαρό γιο του. Έχει την ερωμένη του για να πραγματώνει την εμμονή του με το σεξ. Η διαταραγμένη νοητικά μητέρα του διαμένει με την απαραίτητη οικιακή βοηθό. Ο γάμος του είναι νεκρός, η γυναίκα του αποξενώνεται από αυτόν και ο γιος του προσκολλάται σ' έναν περιθωριακό φίλο. Επιπλέον ο Άρης πιέζεται από κάποιο κομματικό στέλεχος για να προωθήσει μια επένδυση με το ανάλογο κέρδος. Ποιητής ο ίδιος ετοιμάζεται για μια εκδήλωση που ετοιμάζει γι αυτόν η ένωση συγγραφέων και αποφασίζει να γράψει ένα ποίημα και να το απαγγείλει σ' αυτήν. Ο Άρης αγωνίζεται να δαμάσει το κτήνος της έμπνευσης γράφοντας το ποίημα που θα του φέρει τον θρίαμβο. Όμως ο κόσμος του ανατρέπεται. Η ερωμένη του τον εγκαταλείπει, η γυναίκα του γνωρίζει τον σαρκικό έρωτα στην αγκαλιά του περιθωριακού φίλου του γιου του, η μητέρα του πεθαίνει μόνη, ο υπουργός του συμπράττει στη διαφθορά και το ποίημα του δεν είναι τελικά καλό.


Αναμένω την λίστα με τις δικές σας προτάσεις

Ανώνυμος είπε...

Βρε βρε...πήρε τον πούλο τελικά στο δικαστήριο ο Πλεύρης, άκυρη η παραπομπή του βιβλίου και της Σωτηριάδου στη δίκη, πίσω το βιβλίο στις αίθουσες!

Σας έτσουξε πολύ που δεν πέρασε η φασιστοαπαγόρευσή σας και γράφετε spam σχόλια σε κάθε blog που σας ρεζίλεψε ε;

Περαστικά, ηλίθιοι ανώνυμοι.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας ολά αυτά εντελώς μετά από έμα ξενύχτι πάνω από βιβλία ένεκα εξεταστικής συνειδητοποίησα πόσο ανεγκέφαλοι και φαύλοι είναι οι άνθρωποι αυτοί!Στράφηκαν ενάντια στην λογοτεχνεία μέσα από γελοίες κορώνες μιας στείρας ηθικής...Γιατί ποτέ κανένας από αυτούς δεν αναρωτήθηκε τι εφηβικά τραύματα και τι ψυχικό βιασμό υφίσταντο με την φτώχια και την εξαθλίωση της ζωής ποθ βλέπουν γύρω τους; Τελοσπάντων η ουσία είναι πως ευτυχώς αυτές οι φωνές είναι λίγες!Και δεν πιστεύω πως οι Έλληνες σκέφτονται έτσι...Αλοιμονό μας!Στα πανεπιστήμια ακόμη υπάρχει ο πλουραλισμός των απόψεων και είναι ακόμη κέντρα διακήνησης ιδεών!Δυστυχώς για κάποιους!
Ακροδεξιοί σας ευχαριστούμε που υπαρχετε για να νιώθουμε όταν σας ακούμε περήφανοι για τις ιδέες μας!
Υ.Γ.1:Τα κονσερβοκούτια δεν σκούριασαν ακόμη και αν σκουριάσουν υπάρχουν ωραιότατε κονσέρβες στο σούπερ μάρκετ!(Αστειάκι)
Υ.Γ.2:Συγχαρητήρια για το blog!!!
Mimi

dikaiopolis1975 είπε...

bre aksiothrinite aksiolipite naso .biastikes na eksisoseis tis bomoloxies tou aristophani me tis bomoloxies sto zig zag alla fusika san xudaia stalinolagno kommounaki pou eisai den ebgales tsimoudia gia tin abbisalea diafora metaksu ton dio biblion oson afora tin paidagogiki tous aksia.


i lisistrati mazi me tis ekklisiazouses einai athanati antipolemiki komodia, umnei tin gunaikeia panourgia,protoboulia kai eksupnada mprosta se ena apokleistika arseniko theatriko koino, parousiazei tis gunaikes dunamikes katergares na petuxainoune auto pou den mporoune oi anikanoi antres: tin pausi exthropraksion, sumfiliosi eirini xrisimopoiontas to oplo tis erotikis apoxis. to zig zag ti einai ? mia paparia.

Ti eksupiretei i bomoloxia ston aristophani kai ti stis neratzies bre kakomoiri? i prostuxia tou aristophani oxi mono antistathmizetai alla uperskelizetai apo tin plithora eufuologimaton.

Kai o aristophanis kai to zig zag krinontai apo tous anagnostes SUNOLIKA.

Exeis mperdepsei tin bourtsa me tin poutsa pou leei kai o thumosofos laos mas(stin periptosi sou tin bourtsa me ta dikefala pei)

Kataliktika simeiono oti basanistika gelios opos eisai epairesai oti epetuxes na kerdiseis ton thaumasmo pollon nearon thaumastrion.Euge.

Νάσος είπε...

Βρε αξιοθαύμαστε αξιέπαινε Δικαιόπολη, τι λέει το ποστ βρε; Ότι ο φασιστοπαπούλης όχι μόνο δεν διαβάζει ΣΥΝΟΛΙΚΑ (όπως λες και θες) το βιβλίο, αλλά απομονώνει τις βρισιές, και με βάση αυτές ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ το επικρίνει και μας κάνει κήρυγμα τάξης και ηθικής.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο ψευταράκος διαστρεβλώνει απόλυτα το νόημά τους, όπως εγώ απέδειξα και εσύ φυσικά το έκανες γαργάρα (και τι θα μπορούσες να πεις).

Η "κριτική" στον Αριστοφάνη ακολουθεί με ευλαβική συνέπεια την (αρρωστημένη) λογική του τρελόγερου, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ανάγνωσης και ερμηνείας. Δεν είναι (φυσικά) οι δικές μου απόψεις.

Χαίρομαι λοιπόν που συμφωνείς (κι ας μην ήταν στις προθέσεις σου) ότι το σκεπτικό του Πλεύρη είναι για τα πανηγύρια.

Όσο για τους καλοσυνάτους σου χαρακτηρισμούς (σταλινολάγνο κομμουνάκι, βασανιστικά γελοίος κλπ), καταλαβαίνεις (;) λοιπόν ότι πάνε ευθέως και δικαιολογημένα στον γεροναζί. Διαφορετικά, εύγε για το ήθος σου. Θα πρέπει να'σαι κι εσύ απευθείας απόγονος του Σωκράτη.

Astypalaiotis είπε...

Φυσικά και μόνο απόγονος του Σωκράτη θα μπορούσε να είναι κάποιος που έχει για αγαπημένο του σάιτ κάτι τέτοιο: http://www.stormfront.org

http://www.scribd.com/dikaiopolis1975

White pride world wide.
Nazistopolis speaking

Έξω οι ξένοι απ' την Αγγλία!

Πρόσεχε μη σε πάρει μόνο χαμπάρι η Red Cross Αντωνάκη, και αυτοί, ξέρεις, είναι πιο white από σένα..

dikaiopolis1975 είπε...

Suntrofe en Stalin Astypalaioti : An eisai antras kai exeis arxidia ekei pou prepei(poli amfibalo) kai oxi ston kolo sou i sto stoma sou tha mas paratheseis episima bretannika kubernitika stastistika stoixeia(kai oxi logia tou kolou opos kaneis os tora) oti kindunebo os ellinas katoikos londinou ta teleutaia 8 xronia perisotero apo tis prakseis tou red cross kai oxi apo tin lailapa lathrometanaston(benefit scums,rapes,robberies, frauds, deaths,ktl ktl).
Tha mas doseis mia katastasi EPISIMI me ta egglimata tou Red Cross ana katigoria kai mia analogi me ta egglimata ton lathrometanaston kai tha lampsei i alitheia( i malakia pou se dernei)


gia tin laspi sou kai ta authaireta sumperasmata sou oti eimai nazistis o stalin tha eitane tromera uperifanos an zouse tha se ekane dieuthinti sta gulags.Euge suntrofe!!

Den eipa pote oti eimai apeutheias apogonos tou Sokrati! Oute pote me apasxolise auto san thema.Auto pou me apasxolei omos einai na diabazo Sokrati.

Londoner είπε...

dikaiopolis, ton hpies apo oti fainetai apo ton naso, afou kix den ebgales gia osa sou eipe, kai arxises tis tsaxpinies ston astypalaioth, pou se douleyei psilo gazi.

Gia katse na milhsw me kati bretanous e8nikistes omoideates sou, stoys opoious 8a faneis poly melaxrinos gia agglos... kai an ma8oun oti eisai kai sto group pou leei o astypalaiotis, 8a spasoume plaka!

etoimaze valitses, melaxrino agori! 8a diabasw nea sto sthn metro.

btw, synexise na ton pineis apo ton naso. Aspro pato.

dikaiopolis1975 είπε...

Erotisi-aporia : re stalinosakatemene mpolsebike londoner, giati eisai sto londino(protebousa imperialistikou kratous) kai den eisai se mia apo tis protebouses ton parakato sosialistikon paradeison(albania, boulgaria, roumania, polonia,korea, essd ktl)???? ASPRO PATO!!

stalinomoulosperma mpolsebike londoner afou eisai londoner kai zeis london dose mas mia statistiki pou na stirizei tis paparies tou stalinosuntrofou astupalaioti peri red cross. O astupalaiotis entaksei einai malakas milaei xoris na exei zisei londino.Esu omos pou eisai kai londoner sigoura tha mporeis na stirikseis me stoixeia.

ASPRO PATO stalinotsolia mou loipon me ena dikefalo peos apo auta pou aresoune


pros stalinosuntetrimeno naso:
xairomai pou sumfoneis oti akoma kai SUNOLIKA na to eksetaseis to zig zag kai oxi epilektika opos o plebris apo paidagogikis apopseos to zig zag einai gia ton poutso kai oti den einai athanato opos o aristophanis
-pou sumfoneis oti den exei thesi stis sxolikes bibliothikes giati uparxoune biblia safos poiotika anotera
-oti o aristofanis me tis bomoloxies tou tha diabazetai kai tha mnimonebetai tha psuxagogei kai tha ekpaidebei gia ekatontades xronia eno to zig zag tha ksexastei protou kan i suggrafeas tou profisei.

pano apo ola xairomai pou epitelous arxizeis deila deila na suniditopoieis poso monoplebros malakas esu otan apo tin mia plebra epitithesai mono ston lanthasmeno tropo me ton opoio askei kritiki o plebris xoris xoris omos na peis koubenta gia tin euteli poiotita tou zig zag.

Londoner είπε...

@melaxrino dikaiopolis "exo oi ksenoi apo to londino" 1975:

Re boubouna, den eimai kommounisths, oute stalinikos oute tipota. Pantou stalinikous blepeis, melaxrinaki mou? Ti sou ekanan ta kommounia kai einai etsi xaragmenoi sthn psyxh sou?

Ase tis statistikes kata meros kai mh strepsodikeis, ponhroulh melaxrine, mh fwnaksw ta ksan8a paidia ths agglias na sou deiksoun ligo tis idees tou synafiou sou sthn praksh.

O Nasos sou eipe merika pragmata, ki esy, katopin eorths, tou apantas ena matso asxetes hli8iothtes, XWRIS DEIGMA APANTHSHS se otidhpote apo osa sou leei. To MONO POU KANEIS einai na yio8eteis to styl me to opoio se apostomwse, blaka, mhpws kai katafereis na kaneis kapoia entypwsh. An eleges apla ena "eisai kai fainesai" 8a glytwname toylaxiston ton xameno xrono na diabazoume tis skepseis enos hli8iou nazi.

Alla ti perimeneis apo enan melaxrino Ellhna poy menei sto Londino kai tautoxrona yposthrizei organwsh pou leei "eksw oi ksenoi apo thn Agglia". Oxi kai first class thinking, etsi den einai, melaxrinaki?

Ante twra synexise na ton pineis, mh se parw kai se afhsw sth mesh tou brixton me ton popo sou fora partida, na deis meta pws 8a agaphseis kai tous ypoloipous melaxrinous, akoma kai tous pio melaxrinous apo sena.

Cheers (gia to poto sou, ksereis esy)

dikaiopolis1975 είπε...

Londoner apantise mou me eilikrineia. Skata exei to kefali sou mesa i axira/pitoura? I kai ta dio?? Exeis to thrasos na me rotas me poio dikaioma bgazo sumperasma oti eisai stalinosakatis otan xoris na exo anoiksei dialogo me sena mou grafeis paparies tou stul "Gia katse na milhsw me kati bretanous e8nikistes omoideates sou, stoys opoious 8a faneis poly melaxrinos gia agglos" kai meta "Alla ti perimeneis apo enan melaxrino Ellhna poy menei sto Londino kai tautoxrona yposthrizei organwsh pou leei "eksw oi ksenoi apo thn Agglia".

Auta ta authaireta sumperasmata mono stalinokabla atoma pou blepoune pantou fasistes ta bgazoune.

O nasos mou eklase ta arxidia.Auto einai olofanero se opoiondipote me IQ>0. Sto mialo tou karagiozakou autou exei megaliteri simasia i lanthasmeni proseggisi kritikis tou plebri apo to gegonos oti ena rupografima paragonizei alla aksiotera biblia. Katametopi epithesi ston tropo kritikis pou askei o pleuris kai tsimoudia gia tin SUNOLIKI aksia tou bibliou. ASPRO PATO malaka.

oso gia tis paparies tou stul tha se afiso stin mesi tou brixton ktl ktl kai tha se kanonisoune oi melaxrinoi . An exeis ta arxidia kanto monos sou. Dose mou ta stoixeia sou. Mporeis na me kaleseis gufto apo abrio free sto 0800 917 3512 kai zita ton antoni kai an exeis ta arxidia dose mou kai esu to tilefono sou opos antrikia ekana protos ego kai ta leme.poutanas gie.

Londoner είπε...

XAXAXA, ekneyristhkame, antwnakh? Ti egine, mas etsoukse kati? Re melaxrinaki, th fatsa sou thn exeis dei pou mou 8eleis kai ranteboudakia, mouliko?

Na xarw egw omws poiothta, pou tolmas kai proteineis biblia gia paidia kai taytoxrona, ka8e sou sxolio, APO TO PRWTO, einai enas bo8ros san to kefali ka8e nazi.

Oso gia to "olofanera" pou les, auto ase na to krinei kapoios tritos, melaxrinaki. Ta sxolia sou yparxoun grammena edw, kai o ka8enas mporei na ta krinei, opws kai tou nasou. Katalabes, melaxrinoulh?

Apanthse mou omws re stoke, pws mporeis kai eisai Ellhnas sto Londino, kai taytoxrona se organwsh pou 8elei olous tous ksenous ektos agglias? Eisai ligo vlammenos? Epeses palia me to kefali, melaxrinoulh?

Oso gia ta ranteboudakia pou 8eleis, brwmiko agori, 8a se apogohteysw. Den asxoloumai me atoma pou exoun meinei pisw sthn ekseliktikh alysida, eidika otan moiazoun me tsiouaoua. Exw apeia kalytera pragmata na kanw apo to na palimpaidizw me ka8e dikaiopolis1975.

Ama sou leipei toso poly to ksylo kai oi aggloi den asxolountai mazi sou, mhn kwlotribesai ston ka8ena sto internet, melaxrinaki, xtypa to kefali sou ston toixo na niwseis kalytera.

Mou 8eleis kai ksylo, tsiouaoua. Ta 35 ftaneis re sourgelo, akoma palimpaidizeis?

dikaiopolis1975 είπε...

exeis anepanorthoti blabi ston egefalo stalinomalaka. Perisotera skata bgainoune apo to stoma sou para apo ton kolo sou.

poios sou eipe oti eimai se organosi pou thelei tous ksenous ekso apo tin agglia bre gufto!!! STALINOISOPEDOMENE SUNTROFE.
arketa asxolithika mazi sou karagiozi.ante geia.

Londoner είπε...

Ax vre melaxrinaaakiiii
me potises farmaaaakiii

An8rwpe me IQ mpeton-arme, to poios exei blabh ston egkefalo ase na to krinei kanas eidikos, kai ksekina na kaneis askhseis gia ta xerakia, gia na mhn ponesoun apo ton zoyrlomandya.

Agios Onoufrios fainesai sth photo pou se brhke o astypalaioths, kai 8a sou ton sfiksoun poly ton zourlomandya. 8a ponesoun ta pneymonakia sou, melaxrinoulh.

Trexa twra na grapseis sto storm front uk, mia pou kaneis ton anhksero. Mono, opws sou ksanaeipa, prosexe mhn paroun prefa oti eisai pio melaxrinos apo oso prepei. 8a trexeis na briskeis bafes, melaxrinaki, kai 8a rwtas gomenes pia apoxrwsh tou ksan8ou sou paei!

Ante, tsakiromatiko melaxrino agori, sto kalo kai na mh mas grafeis! Prosexe ton popo sto brixton, giati polloi lene oti once you go black, you can't go back. Katalabaineis, 8a apogohteyseis ta ksan8a agoria tou storm front.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Eimai i mana tou Londoner.Kai o gios mou prepei na po oti exei apolito dikio otan leei ston dikaiopolis1975 oti Once you go black you can't go back. Rotiste kai mena. Mporo na sas to epibaibaioso.

Kathe fora pou episkeftomai ton gio mou stin Agglia mou aresei na pigaino sto Brixton kai na kano psonia. Eidika meta ta mesanuxta. Elpizo na anoiksoune ta sunora mas entelos stous mabrous lathrometanstes oste na min xreiazetai na trexoume stas agglias gia na xortainoume mabri poutsa. Filika. LondonersMum

Londoner είπε...

HAHahahahaha, antwnaki ti egine, eipes oti kai kala den 8a ksanaasxolh8eis... h meleth tou aristofani pou kokoreyesai parapanw den boh8hse ka8olou? Toso poly s'etsoukse, melaxrinaki?

Pantws gia na me prosbaleis prepei na prospa8hseis poly perissotero, kai me poly perissoterh fantasia. Den synh8izw na prosballomai opws ta melaxrina agoria pou exoun meinei pisw sthn alysida ths ekselikshs. Pisw sto Brixton twra, antwnakh, giati kati mou leei oti san londoner's mum egrapses, alla san dikaiopolis1975 ta ennoeis.

Ponhroulh, h8eles na bgaleis to neo soy pa8os apo mesa sou. Ante, kalous apogonous, melaxrinoulh! Xairomai pou se boh8hsa na breis nohma sth zwh sou.

Ανώνυμος είπε...

Geia sas. den eimai o gnostos anonymos. Ayto poy 8elw na pw einai oti den aksizei kan na asxoliste pe an8rwpous opws o parapanw anonymos. An kai exw mikri empiria(lykeio akoma) exw katalavei pws aytoi oi an8rwpoi den katalavainoun me tipota. einai teleiws kollimenoi kai 8a mou epitrepsete na pw ews kai ili8ioi. exw xasei ka8e ixnos elpidas logo tou oti aytoi oi an8rwpoi (milwntas panta gia tin ellada, alou den kserw) apoteloun to megalutero meros tis koinonias.

exoun kataferoi apolamvanontas ligo erwta kai kapoia omorfa pragmata tis zois + mia mikri voithia apo ton 8eo tous na min tous noiazei tipota allo aktos apo to tomari tous.

Ftanei mono na diavasei kaneis ayta pou pisteoun gia tous evraioys kai 8a katalavete. ena paramy8i toso apisteyto poy otan ta diavaza den pisteya oti yparxei kapoios pou na ta pisteyei ayta.

a...... kai gia ayto pou eipes stin arxi oti ayta poy lene einai gia na ta vlepeis kai na gelas 8a diafonisw apolytws. Egw otan ta diavazw stenoxorieme kai apogohteuomai toso poly pou i aytoktonia moiazei na flertarei me ton sopenhauer an fantasteis oti zeis se mia xwra me 9 ekatomyria dianoitika kathisterimenous.



(((sygnomi gia tin proxoirothta tou sxolioy mou alla viazomai)))


Makari na aksizei o kopos pou kanete............ toul den niothw monos.....

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς δεν είμαι ανώνυμος, λέγομαι Χάρης Μπακογιάννης. Κύριε Νάσο, έστω και με σχεδόν δυο χρόνια καθυστέρηση, θα σκάσω αν δεν σας πω συγχαρητήρια για το άρθρο και εν συνεχεία, τη γνώμη μου.

Θλίβομαι που ζω σε μια τόσο συντηρητική κοινωνία. Τελικά τα 400 χρόνια τουρκοκρατίας έχουν αφήσει πολλά κατάλοιπα. Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο. Έχει να κάνει με την ουσιαστική αποδοχή του διαφορετικού. Βλέπετε, ακροδεξιοί, εσείς χωράτε σε μια δημοκρατική κοινωνία. Αναρωτιέμαι όμως για την τύχη των υπολοίπων εάν αποκτήσετε ποτέ κάποια εξουσία.

Στην Ελλάδα του 2011, ακόμη όταν μας δείχνουν τον ουρανό, εμείς κοιτάμε το δάχτυλο. Πρέπει σώνει και ντε να φέρουμε κάποια ταμπέλα, καλύπτοντας έτσι τις προσωπικές μας ανασφάλειες κι επαληθεύοντας το σύστημα, ούτως ώστε να κατευθύνουμε/στοχοποιούμε τον θυμό και τον κομπλεξισμό μας, οπαδικά, φυλετικά, κομματικά κλπ.

Στο θέμα μας τώρα. Ρε παιδιά, τι μεσαιωνικές απόψεις είναι αυτές; Το βιβλίο απευθύνεται σε εφήβους, δλδ σε ανθρώπους με ηλικία κατάλληλη για σεξ. Οι λέξεις θα τα σοκάρουν; Ή μήπως θα τα διαμορφώσουν; Επιτέλους, τι θέλουμε; Σκεπτόμενους νέους με άποψη, ή ρομπότ με παρωπίδες; Ένας κύριος παραπάνω διαμαρτυρήθηκε με την ιδιότητά του ως έλληνας φορολογούμενος πολίτης. Κύριέ μου, με αυτή σας την ιδιότητα, αυτό βρήκατε να χτυπήσετε; Ένα βιβλίο; Μεταξύ τόσων άλλων, το βιβλίο μας μάρανε...

Κι όπως είπε κι η συγγραφέας, τα παιδιά δεν διαβάζουν λογοτεχνία. Όμως βλέπουν με φανατισμό, τάλεντ σόου, έχω να προσθέσω. Α ρε υποκριτές. Το χαζοκούτι που αφήνετε διαθέσιμο στα παιδιά σας, δεν σας ενοχλεί. Σας ενόχλησε ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Λες και οι νέοι δε γαμιούνται. Λες και οι νέοι δεν άκουσαν σε ακόμη νεαρότερη ηλικία τη μαμά και τον μπαμπά να γαμιούνται. Όμως αυτοί είμαστε. Στην Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι να κάνεις κάτι, αλλά να το προσδιορίζεις λεκτικά.

Καλό βράδυ σε όλους κι ας μη διαβάσετε ποτέ την αποψή μου.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Πλευρης παρερμηνευσε το πνευμα του βιβλιου το εκανε σαφως απο την οπτικη της ιδεολογιας του.
Ως χριστιανος βεβαια δεν δυναμαι να τοποθετηθω με τον ιδιο τροπο απλα δεν το θεωρω ψυχωφελες αναγνωσμα και δνε θα επαινεσω τη συγγραφεα!

Ανώνυμος είπε...

Όλο αποδείξεις είσαι...Εβλεπες μάλλον πολύ Ευαγγελάτο....

farinjaccob είπε...

#b-9 Grade 23 titanium rings - Titanium Art
#b-9 Grade titanium nitride coating 23 Titanium Rings – ffxiv titanium nugget Grade 23. used ford fusion titanium 3. 0. 0. 0.0. 0. 0.0. 0.0. 0.0. 0.0. 0.0. 0.0. 0.0. 0.0. 0.0.0. 0.0. 0.0. 0.0. 0.0. titanium alloy 0.0. 0.0. 0.0. 0.0. 0.0.0. 0.0. 0.0. titanium trimmer as seen on tv 0.0.0. 0.0.0. 0.0.0. 0.0. 0.0.0. 0.0. 0.0.0. 0.0. 0.0.0. 0.0.0. 0.0.0. 0.

slenebet είπε...

ls777 vasque schuhe,vincidanmark,dc sneakers heren,panama jack chile,golden goose sneakers,adidassouthafrica,panamajackromania,arkk copenhagen raven,dopesnowmexico av629